CODESYS is een ontwikkelomgeving voor het programmeren van machine-besturingen volgens de internationale industriële standaard IEC 61131-3. Ook de besturingen van Epis worden in CODESYS geprogrammeerd.

Alle vijf de programmeertalen voor applicatie-ontwikkeling zoals gedefinieerd in de IEC 61131-3 zijn beschikbaar binnen de CODESYS-ontwikkelomgeving.

  • IL (Instruction list) is een programmeertaal lijkend op Assembler
  • ST (Structured text) is vergelijkbaar met het programmeren in PASCAL of C
  • LD (Ladder diagram) geeft programmeurs de mogelijkheid om virtueel relais-contacten aan spoelen te koppelen
  • FBD (Function block diagram) biedt de mogelijkheid om eenvoudig zowel Booleaanse als analoge expressies te programmeren.
  • SFC (Sequential function chart) is bedoeld voor het programmeren van stappenprogramma’s.

Meer dan 250 besturingsfabrikanten vanuit verschillende industriële sectoren bieden machine-besturingen met CODESYS-programmeermogelijkheid. Hierdoor zijn er wereldwijd duizenden machinebouwers en overige automatiseerders, die CODESYS dagelijks toepassen voor velerlei automatiseringstoepassingen. CODESYS is het meest toonaangevende IEC 61131-3-ontwikkelpakket beschikbaar op de markt.

Verschillende veldbussen kunnen direct gebruikt worden in het programmeersysteem. Hiervoor bevat CODESYS geïntegreerde configuratoren voor de meest gebruikte systemen waaronder Profibus, CANopen, EtherCAT, ProfiNet en/of Ethernet/IP.

CoDeSys bij TEVEL

TEVEL ontwikkelt al haar machine-besturingen in CODESYS, met CANopen als bijbehorende communicatie- en profielstandaard. Dankzij dit protocol kunnen apparaten van diverse leveranciers onderling met elkaar communiceren waardoor ze eenvoudig samen een complete oplossing vormen.

Meer informatie over CoDeSys mogelijkheden?

Wanneer u vragen heeft over CoDeSys en de bijbehorende mogelijkheden, neemt u dan contact op met ons.