Projectbeschrijving

Bedrijf: De Nederlandse

Plaats: Zevenaar

Sector: Confectie

Bedrijfsomschrijving

De Nederlandse heeft zich gespecialiseerd in het reconditioneren van kleding. Veel kledingstukken worden geproduceerd in het verre buitenland en met containers naar Nederland vervoerd. Door deze wijze van vervoer is de kleding gekreukt. Veel grootwinkelbedrijven vinden in De Nederlandse de aangewezen partner om de aangevoerde partij kleding in conditie te brengen. Hiermee is een optimale winkelpresentatie gegarandeerd.

Probleemstelling

Bij De Nederlandse is een juiste en adequate registratie van aantallen en soort kleding essentieel. De juiste telling; zowel bij binnenkomst als bij het uitleveren van de kleding. Voordat De Nederlandse TEVEL inschakelt, wordt het tellen en registreren handmatig uitgevoerd. Dit ‘mensenwerk’ is arbeidsintensief en foutgevoelig.

Oplossing

In opdracht van De Nederlandse heeft TEVEL een compleet tel- en registratiesysteem ontworpen.

Omschrijving oplossing

Bij binnenkomst wordt de kleding opgehangen aan trolleys; kleur bij kleur, soort bij soort en maat bij maat. Het eerste kledingstuk in de rij wordt voorzien van een barcode. Bij de start van het reconditioneringsproces passeren de kledingstukken de telinstallatie. De barcodelezer scant de code en telt nauwkeurig het aantal producten op de diverse trolleys. De gegevens worden doorgestuurd naar de centrale database. Vervolgens doorlopen de kledingstukken het reconditioneringsproces en krijgen labels et cetera. Voordat de kledingstukken de vrachtwagens ingaan – voor vervoer naar de afnemers – passeren ze nogmaals het tel- en registratiesysteem. Met het geautomatiseerde tel- en registratiesysteem is De Nederlandse in staat de procesvoortgang voortdurend te monitoren. Met behulp van het track en trace systeem kunnen afnemers hun producten volgen. Hiermee is hun voorraadsituatie inzichtelijk.

Tel- en registratiesysteem

Met het tel- en registratiesysteem van TEVEL heeft De Nederlandse altijd een goed telresultaat. Bovendien is de controle tijdens het proces verbeterd. Er is tijdswinst en de accuratesse is enorm verbeterd.

www.denederlandse.nl

Eric Sülter

 

DirecteurE-mailadres
e.sulter@tevel.nl
 
    Eric Sülter

Rob Ambting

 

Project ManagerE-mailadres
r.ambting@tevel.nl
 
    Rob Ambting