Projectbeschrijving

Bedrijfsomschrijving

TEVEL is een specialist in het meten en controleren van beweging. Automatiseren begint met de meting van de posities. TEVEL is benaderd voor een automatiseringstraject waarbij nog veel handwerk positie afhankelijk moest worden uitgevoerd. Dit is natuurlijk erg arbeidsintensief en heeft een hoge fout gevoeligheid.

Probleemstelling

Het probleem dat voorgelegd is, werd omschreven als een positiebepaling

  • voor een grote afstand op rail geleide voertuigen met een nauwkeurigheid van ± 0,5cm
  • onder extreme omstandigheden zoals temperatuurwisselingen, nevel, stof
  • veel bewegingen van mensen en voertuigen.

Eerdere testen met o.a. laser- en radarafstandmeting hebben niet geleid tot een bruikbare praktische oplossing.

Oplossing / omschrijving

TEVEL maakt gebruik van de kennis van haar partner Fusion Systems. Zij hebben veel ervaring met indoor navigatiesystemen zoals ringleidingen, object georiënteerde en satelliet navigatie. De satellieten worden vervangen door gecodeerde reflectoren aan het plafond van de hal. Door met een infrarode lichtbron hierop te schijnen wordt de gereflecteerde codering met een camera systeem terug gelezen en hieruit de actuele positie bepaald. Het voordeel is dat sensor afstand tussen voertuig en de reflectoren altijd vast is. Onafhankelijk van de lengte van de baan. Tussen de camera en de reflector bewegen zich geen objecten of mensen waardoor de meting altijd zuiver is.

Kortom voor een passend antwoord op dit meet- plaatsbepaling- en positioneervraagstuk in een geautomatiseerd proces bent u bij TEVEL aan het juiste adres.

Eric Sülter

 

DirecteurE-mailadres
e.sulter@tevel.nl
 
    Eric Sülter

Rob Ambting

 

Project ManagerE-mailadres
r.ambting@tevel.nl
 
    Rob Ambting