Tachogenerator

Encoders Lift.
TEVEL Techniek b.v. Vertegenwoordigd in Nederland Encoders / Tacho generatoren van LIKA  en Global Encoder (W + S ).,welke speciaal voor de lift-industrie zijn ontwikkeld. Zo worden deze encoders gekocht door een groot aantal liftbedrijven waar onder Thyssen Krupp, Orona, Otis, Astra, Skylift, Wittur , Schindler etc. etc. om te worden toegepast in div. liftinstallaties. Voor de meeste Pulsgevers c.q. encoders kan TEVEL een 1 op 1 vervanger direct uit voorraad leveren.

Standaard op voorraad:
Volle-as encoders as-maat 6, 8 en 10mm 1024 Pulsen 10 meter kabel. Universeel spanning TTL / HTL voor een hoge mate van compatibiliteit en uitwisselbaarheid..
Holle as 1024 Pulsen encoders vanaf 8 mm tot 44 mm dus ook de veel gevraagde 25 mm 30 mm etc etc. uiteraard ook met 10 meter kabel.
Liftencoders vanaf 44mm kunnen wij in enkele dagen leveren. Zelfs t/m een as-maat van 100mm

Desgewenst denken wij met u mee in geval van een moeilijk te verkrijgen encoder.

Lift Toepassingen.
Doel van de liftmotor is om de liftkooi met of zonder passagiers gecontroleerd omhoog of omlaag te bewegen. Deze gecontroleerde beweging wordt mede mogelijk gemaakt door de liftbesturing, een computer die de snelheid van de liftkooi regelt, en volgens norm zo nauwkeurig mogelijk bij de diverse verdiepingen laat stoppen. De liftbesturing (controller) verkrijgt deze informatie, zoals snelheid en positie van de liftkooi, via een meetinstrument ( encoder) die b.v. op de as van de motor is geplaats.

Op diversen punten worden lift-encoders ter controle toegepast. Denk hierbij aan.
Snelheidsbewaking, slippen van de kabel, positie van de liftdeur en het meten van rijgedrag

Tacho Generator.
Een elektromechanische generator is een apparaat geschikt voor het produceren van elektriciteit. Dit zou je kunnen vergelijken met een fiets dynamo hoe harder je fiets des te sneller draait de dynamo-as des te hoge is de spanning welke door de Tacho wordt gegenereerd.

Hierdoor is een tachogenerator zeer geschikt voor het meten van de as-snelheid in mechanische systemen. De Tachogenerator welke door TEVEL wordt geleverd is een 1 op 1 vervanger voor de bekende Radio Energie tacho met REO-444 flens. Direct uit voorraad leverbaar is de LIKA FDBO-60 deze Produceert 60 volt bij 1000 omw./ min. Toepassingen vaak in een KONE greenstar omgeving en wordt d.m.v. een friction wiel op de tractie schijf geplaats. (zie foto)

Accessoires.
Zoals het hoort kan Tevel ook de bijbehoren Koppelingen en encoder beugels leveren

 

 

 

Hans Blauw

 

Account Manager

Telefoonnummer

026 303 00 60

E-mailadres
h.blauw@tevel.nl
 
    Hans Blauw

Wilbert Coenen

 

Sales Engineer

Telefoonnummer

026 303 00 60

E-mailadres
w.coenen@tevel.nl
 
    Wilbert Coenen
TEVEL’s partner voor tachogenerator: