Wij zijn op zoek naar een Software Engineer

TEVEL is specialist in het meten en controleren van bewegingen. Met ervaringen opgebouwd met partners biedt TEVEL een passende oplossing bij meet- en analyse vraagstukken. TEVEL ontzorgt door het leveren van de juiste componenten, de juiste samengestelde modules, of een complete turn-key oplossing.

Als software engineer binnen Tevel Techniek BV ontwikkel, bouw en implementeer je software ten behoeve van industriële installaties voor uitéénlopende klanten.

Je bent verantwoordelijk voor het vertalen en programmeren van de specifieke wensen en eisen van onze klanten naar een functioneel en technisch ontwerp van de automatiseringsoplossing. Je pakt software projecten zowel zelfstandig als in teamverband op, waarbij je functionele ontwerpen en applicatieontwerpen opstelt.

Ter uitbreiding van het Software Engineers Team met professionele en enthousiaste engineers die zich richten op het ontwikkelen van mechatronische systemen en het leveren van maatwerk aan onze klanten, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega met een hands-on mentaliteit en een diepgaande interesse in de machinebouw. Je komt te werken in een klein team waar je van grote toegevoegde waarde kunt zijn.

 

Wat wij vragen:

·         Relevante MBO- of HBO opleiding in Elektrotechniek of Mechatronica Engineering

·         1 tot 3 jaar ervaring in het ontwikkelen van software in de machinebouw

·         Basis kennis van elektro, componenten en aandrijfsystemen is vereist

·         Ervaring met servo regelingen is een pré

·         Beschikt over voldoende IT kennis

·         Creatief en kostenbewust kunnen denken in technische oplossingen

·         Resultaat- en doelgericht kunnen werken in teamverband

 

De werkzaamheden:

·         Ontwikkelen, programmeren en configureren van automatiseringssystemen en het leveren van maatwerk voor de klant

·         Programmeren in codesys (ST), C++ en QT

·         Test en Debugging van projecten/machines

·         Installatie en service werkzaamheden op klantlocatie

·         Ondersteunen in hardware componenten selectie in samenwerking met Elektro Engineers

 

Wat wij bieden:

Wij bieden jou werkzaamheden in technisch uitdagende projecten op het gebied van mechatronica.  Je komt te werken in een enthousiast team van Software Engineers die energie haalt uit het realiseren van complexe opdrachten. Wij verwachten zelfredzaamheid, daar staat eigen verantwoordelijkheid en bewegingsvrijheid tegenover. We zijn een kleine en platte organisatie met korte communicatielijnen tussen de collega’s van de verschillende afdelingen.

Een prettige werksfeer en werkgeluk staan bij ons hoog in het vaandel en er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroei mogelijkheden. Daarnaast ontvang je een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Gaat jouw technisch hart sneller kloppen van complexe uitdagingen en durf jij je te wagen aan maatwerk dat geen twee keer hetzelfde is?

Stuur dan direct een motivatie en CV naar a.arends@tevel.nl

Stagemogelijkheden

Er is bij TEVEL altijd plaats voor enthousiaste HTS-stagiaires en afstudeerders.

We zijn op zoek naar studenten die niet bang zijn de handen uit de mouwen te steken om een bijdrage te leveren aan een prestatie van wereldformaat. De stageplek of afstudeeropdracht bied je de mogelijkheid om theorie en praktijk te combineren en is bij uitstek geschikt om in een relatief korte tijd vele kennis en ervaring op te doen. We zoeken een gemotiveerde stagiaire die wil meedraaien in ons team van specialisten.

 

Ben jij die gemotiveerde stagiaire die;

  • Bezig is met de studie Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Mechatronica (hts)
  • Benodigde kennis heeft van / affiniteit heeft met …
  • Belangstelling heeft voor …
  • Enthousiast, initiatiefrijk en leergierig is
  • Beschikbaar is vanaf sept 2018 voor de duur van 4 tot 6 maanden

 

In een sollicitatiegesprek wordt gekeken welke werkeenheid en opdracht het beste bij jou en je studie aansluit.

 

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een uitdagende en leerzame stage met goede begeleiding. Om aan de eisen van je opleiding te kunnen voldoen, stellen we vooraf in overleg met jou een duidelijk opdracht samen.

Je kunt waardevolle ervaring opdoen binnen een resultaatgerichte organisatie met een hands-on mentaliteit, waar maatwerk voorop staat.

 

Als stagiair mag jij daadwerkelijk meewerken op de afdeling en zal jij je bezighouden met testen en meten van (producten), meedenken over innovatieve oplossingen en het uitwerken van concepten.

Tijdens je stageperiode krijg je de gelegenheid deel te nemen aan evenementen en kun je relevante beurzen bezoeken. Verder bieden wij een goede stagevergoeding.

Niveau 1: Inleidende stage

  • TEVEL ontwikkelt en bouwt modules en machines. In de opstartfase wordt een technische specificatie met conceptontwerp opgezet. Vanuit deze gegevens werkt het engineering team technische ontwerpen uit, voornamelijk in 3D CAD-systemen. De te ontwikkelen modules en machines worden opgebouwd uit normdelen (cilinders, motoren, sensoren, lagers, motoren en drives) en maakdelen. De in te kopen componenten worden zoveel mogelijk geselecteerd uit het assortiment van TEVEL.Werkzaamheden binnen een inleidende stage omvatten onder meer: het uitwerken en detailleren van het 3D-ontwerp en het selecteren van de juiste componenten. Hiervoor moeten o.a. monotekeningen gemaakt worden, inclusief functionele bemating. Andere verantwoordelijkheden zijn: stuklijsten opstellen, samenstellingstekeningen en assemblage- instructies uitwerken, begeleiden en monteren van de ontworpen (deel)machine.

Niveau 2: Verdiepende stage

  • Uitontwerpen en detailleren van de 3D-ontwerpen. Selecteren van juiste inkoopcomponenten, het doorrekenen van lageringen en aandrijvingen. Hiervoor dient overleg gepleegd te worden met de diverse leveranciers (partners van TEVEL). Begeleiden en zelf monteren van de ontworpen module of machine.
  • Meedraaien in productieprocesoptimalisatie en retrofittrajecten. Inventarisatie en analyse van het bestaande productieproces: waar liggen verbetermogelijkheden? Bij retrofittrajecten wordt een nieuwe besturing op een bestaande machine geplaatst. De bestaande machine wordt dan ook vaak mechanisch geoptimaliseerd (bijv. hogere productiesnelheid of andere/afgeleide producten)
  • Uitwerken van verbetervoorstellen. Bepaal technische en financiële consequenties van de verbetervoorstellen. Uitwerken van technische ontwerpen vanuit gemaakte keuzes.

 

Interesse?

Stuur dan je cv en motivatie naar a.arends@tevel.nl, dan zullen wij zo snel mogelijk contact met je opnemen.