Zelf toepassen wat je verkoopt

TEVEL ontwerpt en bouwt ook complete mechatronische systemen voor OEM’s en eindklanten. TEVEL-productspecialisten kunnen hierdoor het complete assortiment aan machinebouwcomponenten met eerstehands kennis & ervaring adviseren en aanbieden. TEVEL kiest voor partners met optimale prijs-kwaliteitverhouding die bovendien de nodige flexibiliteit bieden bij het doorvoeren van klantspecifieke aanpassingen. Voor de meeste merken heeft TEVEL de exclusieve vertegenwoordigingen in Nederland of de Benelux. De samenwerking tussen TEVEL’s eigen ‘System’-afdeling en ‘Component’-afdeling is uniek en leidt tot veel synergie.

  TEVEL compleet & flexibel

TEVEL streeft naar een zo volledig en complementair mogelijk assortiment aan machinebouwcomponenten. Deze omvat stappenmotoren, servo drives, permanentmagneetmotoren, frequentieregelaars, lineaire & roterende encoders, aluminium constructieprofielen, PLC’s en besturingssystemen, aanwijsinstrumenten, een groot assortiment aan sensoren, mechanische aandrijfsystemen en lineaire units. TEVEL’s merken zijn doorgaans zelf MKB-bedrijven en kunnen daardoor flexibel meedenken bij de vele specifieke uitdagingen die TEVEL’s klanten tegenkomen.

  TEVEL ontzorgt

Via TEVEL kunnen klanten een beroep doen op ondersteuning bij System Engineering, System Manufacturing en System Integration trajecten. Het ontzorgen van de machinebouwer of eindklant staat hierbij voorop. Dit kan doorgaans op een prijstechnisch voordelige manier, want de gebruikte componenten komen rechtstreeks uit Tevel’s eigen ‘stal’! Geen extra marges dus. Omdat de kennis van de in de systemen gebruikte bouwstenen optimaal is, kan er snel gewerkt worden. Zo neemt TEVEL een belangrijk stuk van de verantwoordelijkheid van de schouders van machinebouwers.

   Samenwerken in de keten

Klein Mechaniek (Westervoort) is een belangrijke partner van TEVEL. Klein Mechaniek co-engineert en produceert tijdens bepaalde mechanische projecten zeer specifieke op-maat-te-maken bouwonderdelen uit kunststof of metaal. Deze onderdelen spelen in de systemen en modules van TEVEL vaak een cruciale rol. Klein Mechaniek is zowel ontwerper als producent en beschikt over geavanceerde frees-, draai- en spuitgietapparatuur.

Buitenaanzicht pand Tevel

Historie

In 1995 heeft Lambert ten Velde TEVEL opgericht met als activiteit; advies en levering van technische producten. Zijn naam ‘ten Velde’ vormt de basis voor de naam van het bedrijf ‘TEVEL’.

Meer mechatronica

Sinds de overname door Eric Sülter als eigenaar en managing director begin 2012, is TEVEL zich meer op het leveren van complete (mechatronische) oplossingen gaan richten. De ontwikkelingsmethode mechatronica verbindt de deeldisciplines mechanica, elektronica en informatica. TEVEL is overtuigd: door de sterke onderlinge verbanden tussen de deeldisciplines zijn nieuwe functies en producten mogelijk met betere prestaties. De mechatronische producten en systemen ontwerpt, ontwikkelt en test TEVEL in interdisciplinaire teams.

Wilt u uw voorsprong houden ten opzichte van uw concurrenten? Er zijn interessante subsidiemogelijkheden voor mechatronische productontwikkeling. Bij TEVEL zetten wij onze kennis en ervaring in om de subsidietrajecten op te starten.