Lineair Unit

TEVEL adviseert en levert mechanische Lineair aandrijf units, en past deze lineair units zelf ook volop toe in haar module-oplossingen. Door een goede samenwerking met haat partner UNIMOTION  kunnen klanten rekenen op een gedegen productkennis gecombineerd met een hoge mate van praktijkervaring, TEVEL kan een beroep doen op een breed palet en groot assortiment aan Lineair Units. En waar nodig ontwikkelen en bouwen wij klantspecifieke maatwerk oplossingen.

Partnerschap met UniMotion:

Tandriem of spindel aangedreven lineair units, met een enkele of dubbele rechtgeleiding.

Elektrisch aangedreven lineair units c.q. ‘linear actuator’: mechatronisch, uitgevoerd met een stappenmotor of servomotor.

Compleet op maat gebouwde XYZ systeem, desgewenst met aandrijving & besturing.

 

 

lineair units met tandriem

Kenmerken zich door een hoge belasting, snelheid, nauwkeurigheid en repeteerbaarheid, waarbij een enkele of een dubbele rechtgeleiding uitgevoerd met een kogellager of een glijlager mogelijk is.

De gesloten behuizing uit hard geanodiseerd aluminium met corrosiebestendige afdekstrip zijn in verschillende formaten zoals 40×40, 65×65, 80×80 en 110×110 mm (breedte x hoogte) verkrijgbaar.

Lengtes tot 6000 mm zijn standaard verkrijgbaar. Langere lengtes zijn op verzoek leverbaar.
Het koppelen tot een multi-as XYZ systemen zijn dmv koppelstukken eenvoudig uit te realiseren.

Ook modellen met een open behuizing (Low cost) voor eenvoudige applicaties zijn leverbaar. Tevens Speciale Z-as uitvoerinningen met een door staal versterkte polyurethanen tandriem waarbij de loopwagen vast monteerbaar is en de unit t.o.v. wagen beweegt.

 

 

Lineair units met spindel

Uitgevoerd met een precisie kogelomloopspindel.
Spoed variërend van 5, 10, 16 en 20 mm, verkrijgbaar profiel maten  65×65, 80×80, 90×40, 110×40, 145×40 mm (breedte X hoogte)

… vorm en uitvoeringen zijn zoals bij ‘tandriem aangedreven’ units

PNCE Elektrische cilinders

zijn uitgevoerd met een  kogelomloopspindel en zijn gebaseerd op de ISO 15552 bouwvorm en met name geschikt voor hoogwaardige toepassingen waarbij hoge snelheden en nauwkeurige positionering een “must”is.  Verkrijgbaar in formaten van PNCE32 t/m PNCE64 met een maximale slag van 1200mm.  IP65 en RVS “foodgrade” uitvoeringen zijn mogelijk.

  • Inclusief accessoires als sensoren, montagebeugels, zuigerstang-aansluitingen, etc.
  • Maximale drukkracht tot 16.500 N (modelafhankelijk)
  • Motor adaptor blokken in alle maten verkrijgbaar, afhankelijk van de gebruikte motor.
  • Natuurlijk kunnen we de PNCE Elektrische cilinder ook inclusief motor leveren.

Meer weten?

Hans Blauw

Account Manager
026 - 303 0060 h.blauw@tevel.nl

Wilbert Coenen

Sales Engineer
026 - 303 0060 w.coenen@tevel.nl