Slim Construeren is kostenbesparend

Zoekt u robuuste systeemoplossingen, opgebouwd uit standaard componenten? Dan bent u bij TEVEL aan het juiste adres. Als exclusieve distribiteur van Kanya helpen wij u graag bij het ontwerpen en construeren van het juiste frame of afscherming, opgebouwd uit aluminium extrusieprofielen. Dit als aanvulling TEVEL’s kerndisciplines: meten, positioneren en besturen. Voor constructies waarbij specifieke belastingen een rol spelen kunnen wij voor u doorbuig momenten of FEM berekeningen aanleveren.

TEVEL heeft de beschikking over  een 13 meter lange zaagtafel, inclusief een geautomatiseerd opduw-systeem bestaande uit een UniMotion Lineair-unit. De zaaglengte wordt uitgelezen d.m.v. een 7 meter lange magneetmeetband met lineair incrementeel encoder van LIKA, aangesloten op een LIKA display. Hiermee zijn we in staat om uw KANYA aluminium constructieprofiel aanvragen beter te handelen en nauwkeuriger op maat te maken. Ook beschikken wij over een ultramoderne freesbank, waardoor wij in staat zijn om uw complexe constructies efficiënt en met hoge precisie te realiseren.

ACT Machinery in Joure bijvoorbeeld maakt al diverse jaren met veel plezier gebruik van onze aluminium profielen. ACT Machinery ontwerpt en bouwt X-, Y-, Z- portaalmachines die geschikt zijn voor het plasma- en autogeen snijden en ook frezen of printen. Door het uitgekiende design en het gebruik van uitsluitend kwaliteitsonderdelen (Hypertherm, Bosch Rexroth, Atlanta, Kanya, etc) hebben de machines een hoge nauwkeurigheid, lange levensduur en hoge betrouwbaarheid. Ze zijn geheel uit aluminium vervaardigd waardoor een grote stijfheid wordt gecombineerd met een laag eigen gewicht, wat belangrijk is voor een accurate en trillingsvrije beweging.

Werkplek op maat
Onze montagetafels zijn een mogelijke oplossing voor uw montage-, assemblage- en reparatiemedewerkers. Wij adviseren u graag bij het vinden van individuele oplossingen. Wij stellen onze jarenlange ervaring in technisch advies en engineering graag beschikbaar voor projecten van onze klanten. Wij begeleiden u van de projectplanning tot de uiteindelijke installatie en instructie.

Ergonomie
Onze montagetafels voldoen aan alle eisen aan een efficiënte en ergonomisch verantwoorde werkplek. De tafels zijn eenvoudig te installeren, hebben een modulaire structuur en kunnen flexibel worden uitgebreid. Indien gewenst is de werkhoogte elektrisch of met een handwiel verstelbaar voor zittend of staand werk. Er zijn verschillende werkbladen leverbaar, bijvoorbeeld hout, kunststof, ESD-geoptimaliseerd, enzovoorts). Ze kunnen plaats bieden aan gereedschappen en werkstukken die volledig binnen handbereik liggen en geen extra fysieke belasting opleveren. Individueel instelbare verlichting zorgt voor een optimale werkomgeving en prestaties.

Meer weten?

Hans Blauw

Account Manager
026 - 303 0060 h.blauw@tevel.nl

Wilbert Coenen

Sales Engineer
026 - 303 0060 w.coenen@tevel.nl