Digitale aanwijsinstrumenten

TEVEL levert diverse uitlees-instrumenten die verschillende waarden kunnen weergeven.

Zo zijn er modellen die een afstandswaarde kunnen weergeven in inches of millimeters, maar ook geschikt zijn om een hoekverdraaiing te meten. Er zijn standalone displays die door een batterij worden gevoed,  maar ze kunnen ook worden voorzien van een 24 VDC of 230 VAC voeding. De meeste modellen kunnen in een panel worden gemonteerd. Verschillende ingangssignalen zijn mogelijk. Zo zijn er aanwijsinstrumenten die een incrementeel signaal kunnen uitlezen, maar ook een absoluut SSI signaal of een analoog signaal.

 

Koppelingen

TEVEL kan diverse soorten koppelingen uit voorraad leveren.

Dit om montage aan een motor-as te vereenvoudigen of om trillingen van de motor naar de encoder op te vangen. Zo zijn er koppelingen uit kunststof of aluminium en veerkoppelingen. TEVEL levert ook koppelingen met verschillende boringen, bijvoorbeeld van 6 mm naar 8 mm. Andere maten zijn ook mogelijk.

 

Meetwielen

Meetwielen worden vooral toegepast voor lengtemetingen van stof, papier, hout of metaal. Ieder materiaal vereist een bijpassend loopvlak van het meetwiel. Zo zijn er meetwielen waarvan het loopvlak kan bestaan uit glad of genopt rubber of uit een geribbeld aluminium loopvlak.

De meetwielen van TEVEL hebben een omtrek van 200 mm en 500 mm en kunnen op een encoder worden geplaatst met een as-maat van 6 mm t/m 12 mm.

Montagesteunen

Om montage van een encoder te vereenvoudigen, kunnen encodersteunen een uitkomst zijn. TEVEL levert voor iedere encoder een passende steun.

Ook zijn wij in staat om een klantspecifieke montagesteunen te ontwikkelen. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden.

 

 

EncoderKabels

TEVEL levert kabels voor motoren en encoders, in elke gewenste lengte uitgevoerd met klantspecifieke connectoren.

Meer weten?

Hans Blauw

Account Manager
026 - 303 0060 h.blauw@tevel.nl

Wilbert Coenen

Sales Engineer
026 - 303 0060 w.coenen@tevel.nl

Bekijk andere encoder oplossingen