Lift-encoders

TEVEL Techniek BV vertegenwoordigt in Nederland encoders / tacho generatoren van LIKA  en Global Encoder (W + S ), welke speciaal voor de lift-industrie zijn ontwikkeld. Zo worden deze encoders gekocht door een groot aantal liftbedrijven waar onder Thyssen Krupp, Orona, Otis, Astra, Skylift, Wittur , Schindler etc. Deze worden toegepast in diverse liftinstallaties. Voor de meeste pulsgevers c.q. encoders kan TEVEL een 1 op 1 vervanger direct uit voorraad leveren.

 

Uit voorraad leverbaar

Volle-as encoders met as-maat 6, 8 en 10mm 1024 pulsen en 10 meter kabel. Universele spanning TTL / HTL voor een hoge mate van compatibiliteit en uitwisselbaarheid.
Holle-as encoders met 1024 pulsen vanaf as-maat 8mm tot 44mm dus ook de veel gevraagde 25mm, 30mm etc. met 10 meter kabel.
Liftencoders vanaf 44mm kunnen wij in enkele dagen leveren. Zelfs t/m een as-maat van 100 mm

Wij denken graag  in oplossingen ook in gevallen bij moeilijk te verkrijgen encoders.

 

Lift toepassingen

Doel van de liftmotor is om een liftkooi met of zonder passagiers gecontroleerd omhoog of omlaag te bewegen. Deze gecontroleerde beweging wordt mede mogelijk gemaakt door de liftbesturing; een computer die de snelheid van de liftkooi regelt en volgens norm zo nauwkeurig mogelijk bij de diverse verdiepingen laat stoppen. De liftbesturing (controller) verkrijgt deze informatie, zoals snelheid en positie van de liftkooi, via een meetinstrument (encoder) die bijvoorbeeld op de as van de motor is geplaatst.

Op diversen punten worden lift-encoders ter controle toegepast. Denk hierbij aan snelheidsbewaking, slippen van de kabel, positie van de liftdeur en het meten van rijgedrag.

 

 

Tachogenerator

Een elektromechanische generator is een apparaat geschikt voor het produceren van elektriciteit. Dit zou je kunnen vergelijken met een fietsdynamo; hoe harder je fiets des te sneller draait de dynamo-as des te hoge is de spanning welke door de ‘tacho’ wordt gegenereerd.

Hierdoor is een tachogenerator zeer geschikt voor het meten van de as-snelheid in mechanische systemen. De tachogenerator welke door TEVEL wordt geleverd is een 1 op 1 vervanger voor de bekende Radio Energie tacho met REO-444 flens. Direct uit voorraad leverbaar is de LIKA FDBO-60. Deze produceert 60 volt bij 1000 omw./min. Toepassingen, vaak in een KONE greenstar omgeving, worden d.m.v. een friction wiel op de tractieschijf geplaatst. Tractieschijf meeloopwielen zijn ook uit voorraad leverbaar.

Accessoires

TEVEL levert ook de bijbehoren koppelingen, friction wielen en encoderbeugels.

Meer weten?

Hans Blauw

Account Manager
026 - 303 0060 h.blauw@tevel.nl

Wilbert Coenen

Sales Engineer
026 - 303 0060 w.coenen@tevel.nl

Bekijk andere encoders