Absoluut lineair encoder

Een absoluut lineair encoder is ontworpen om de exacte positie weer te geven, onafhankelijk van de positie van de sensor bij het opstarten van het systeem. Door middel van een op de meetband aangebrachte unieke codering, kan men hieruit een lineaire positie bepalen die absoluut is.
Net als bij roterende encoders zijn meerdere type uitgangssignalen mogelijk.

Bij een absoluut lineair encoder meetsysteem dient u rekening te houden met de beperkte lengte van de meetband. Deze is afhankelijk van de resolutie van de meetband en de maximale codering. Dit in tegenstelling tot een incrementeel meetsysteem.

 

SMA1

SMA1 is een absoluut lineair encoder die toepasbaar is voor feedbacktoepassingen, met als optie een toevoeging van een extra sinus/cosinusspoor. De output/interface maakt gebruik van SSI + 1Vpp, BiSS-B + 1Vpp, BiSS-C + 1Vpp. De meetlengte gaat tot 5,0 m en de encoder versie is contactloos.

Catalogus SMA1

SMA2

De SMA2 is een absoluut lineair encoder met hoge prestaties en een resolutie tot 1 μm, toepasbaar in lineaire motorfeedback en heeft grote montagetoleranties. De output/interface maakt gebruik van BiSS en SSI-interfaces. De meetlengte gaat tot 8,2 m en de encoder versie is contactloos.

Catalogus SMA2 encoder

SMA5

SMA5 is een absoluut lineair encoder met een resolutie tot 5μm en is toepasbaar in de algemene industrie. De output/interface maakt gebruik van een SSI-interfaces. De meetlengte gaat tot 5,1 m en de encoder versie is contactloos.

Catalogus SMA5 encoder

SMAG

SMAG is een absoluut geleide encoder met een resolutie tot 5 μm en een SSI en CANopen interface.

De encoder wordt niet beïnvloed door stof, vuil of vloeistoffen en is toepasbaar in kantbanken en buigmachines binnen de algemene industrie. De meetlengte gaat tot 570 mm en de encoder versie is een guided sensor.

Catalogus SMAG encoder

SMAX-SMAZ

SMAX-SMAZ is een kosteneffectieve contactloze absolute sensor met IP68-beschermingsgraad (IP69K op aanvraag) voor ruwe omgevingen, te gebruiken in off-road vehicles. Een output/interface van Modbus/RS485, SSI en analoge uitgang, een programmeerbare resolutie en zelfdiagnose op bandafstand en integriteit. De meetlengte gaat tot 1250 mm en de encoder versie is contactloos.

Catalogus SMAX-SMAZ encoder

Meer weten?

Hans Blauw

Senior account manager
026 - 303 0060 h.blauw@tevel.nl

Wilbert Coenen

Account manager
026 - 303 0060 w.coenen@tevel.nl