Sinds 2020 ISO9001:2015 gecertificeerd

In het najaar van 2020 heeft TEVEL het ISO9001 certificaat behaald. Het behalen van deze mondiaal erkende norm voor kwaliteitsmanagement vormt een stevige basis om ons bedrijf verder door te ontwikkelen. Hier kunt u een kopie van het certificaat downloaden:

ISO9001:2015  Certificaat TEVEL Techniek BV

Meer mechatronica

TEVEL is in 1995 opgericht als technisch handelsbureau, gericht op advies en levering van machinebouwcomponenten, en focus op encoders.

Sinds de overname door Eric Sülter als eigenaar en managing director begin 2012 is TEVEL zich meer gaan richten op het leveren van complete (mechatronische) oplossingen. De ontwikkelingsmethode mechatronica verbindt de disciplines mechanica, elektronica en informatica. TEVEL is er van overtuigd dat door de sterke onderlinge verbanden tussen de disciplines, nieuwe functies en producten met betere prestaties mogelijk zijn. TEVEL ontwerpt, ontwikkelt en test mechatronische producten en systemen met multidisciplinaire teams.

Wilt u uw voorsprong houden ten opzichte van uw concurrenten? Er zijn interessante subsidiemogelijkheden voor mechatronische productontwikkeling. Bij TEVEL zetten wij onze kennis en ervaring ook in om subsidietrajecten op te starten en ondersteunen.

Lidmaatschappen

TEVEL is lid van de Koninklijke Metaalunie, High tech platform (Mikrocentrum) en High Tech NL. Als lid van Koninklijke Metaalunie maken we gebruik van de Metaalunie voorwaarden. Daarnaast bieden de platformen ons de mogelijkheid om kennis uit te wisselen, en langdurige relaties op te bouwen met partners en klanten.

 

Zelf toepassen wat je verkoopt

TEVEL ontwerpt en bouwt ook complete mechatronische systemen voor OEM’s en eindklanten. TEVEL-productspecialisten kunnen hierdoor het complete assortiment aan machinebouwcomponenten met eerstehands kennis en ervaring adviseren en aanbieden. TEVEL kiest voor partners met optimale prijs-kwaliteitverhouding die bovendien de nodige flexibiliteit bieden bij het doorvoeren van klantspecifieke aanpassingen. Voor de meeste merken heeft TEVEL de exclusieve vertegenwoordigingen in Nederland of de Benelux. De samenwerking tussen TEVEL’s eigen ‘System’-afdeling en ‘Component’-afdeling is uniek en leidt tot veel synergie.

TEVEL compleet & flexibel

TEVEL streeft naar een zo volledig en complementair mogelijk assortiment aan machinebouwcomponenten. Deze omvat lineaire & roterende encoders, aluminium constructieprofielen, lineair units, rechtgeleidingen, spindels, servomotoren en stappenmotoren. TEVEL’s merken zijn doorgaans zelf MKB-bedrijven en kunnen daardoor flexibel meedenken bij de vele specifieke uitdagingen die TEVEL’s klanten tegenkomen.

TEVEL ontzorgt

Via TEVEL kunnen klanten een beroep doen op ondersteuning bij System Engineering, System Manufacturing en System Integration trajecten. Het ontzorgen van de machinebouwer of eindklant staat hierbij voorop. Dit kan doorgaans op een prijstechnisch voordelige manier, want de gebruikte componenten komen rechtstreeks uit Tevel’s eigen ‘stal’! Geen extra marges dus. Omdat de kennis van de in de systemen gebruikte bouwstenen optimaal is, kan er snel gewerkt worden. Zo neemt TEVEL een belangrijk stuk van de verantwoordelijkheid van de schouders van machinebouwers.

Samenwerken in de keten

Klein Mechaniek (Westervoort) is een belangrijke partner van TEVEL. Klein Mechaniek co-engineert en produceert tijdens bepaalde mechanische projecten zeer specifieke op maat te maken bouwdelen uit kunststof of metaal. Deze onderdelen spelen in de systemen en modules van TEVEL vaak een cruciale rol. Klein Mechaniek is zowel ontwerper als producent en beschikt over geavanceerde frees-, draai- en spuitgietmachines.