Incrementeel lineair encoder

De meeste incrementeel lineair encoders produceren een blokgolf of een sinussignaal. Ook hierbij geldt dat een lineaire positie alleen kan worden bepaald vanaf een referentiepunt of een nulpunt. Bij het uitvallen van de voedingsspanning zal men dan ook vanaf een nulpunt of referentiepunt opnieuw de meting moeten starten. Alle lineair incrementeel encoders die worden geleverd door TEVEL, genereren een bi-directionele output d.w.z. minimaal leveren deze systemen een A en B blokgolf signaal. Omdat het B signaal 90 elektrische graden is verschoven van het A signaal, kan hieruit de bewegingsrichting van de sensor worden gehaald.

SME Incrementeel Encoders

SME11 & SME21

Output/Interface van Push-Pull; Line Driver. De encoder versie is contactloos, met een resolutie van  0,5 µm max voor SME11 en 1 µm max voor SME21. Kan worden toegepast in verschillende industrieën. SME11 kan gebruikt worden voor lineaire motoren en SME21 kan gebruikt worden als hoge resolutie sensor voor lineaire en hoekmetingen.

Catalogus SME11

Catalogus SME21

 

SME12

Geïntegreerde eind-schakelaarsensor voor lineaire motoren en koppelmotoren. Output/Interface van Push-Pull; Line Driver. Optioneel met integrated limit switch sensors en een resolutie van 0,5 µm max. Applicaties voor lineaire motoren en koppelmotoren.

SME51

Standaard sensor voor lineaire en roterende as met een spleetspeling tot 2 mm, Lika Hi-flex sensor kabel en status-LED voor opruimfout. Optioneel referentiemerk LKM1309/5 te installeren langs de magneetband en tapereinigingswissers toe te voegen.

Output/Interface van Push-Pull; Line Driver. De encoder versie is contactloos, met een resolutie van  µm max. Kan worden toegepast in verschillende industrieën.

SME52

Lineaire encoder met een resolutie tot 5 µm max en met geïntegreerde eind-schakelaarsensoren. Output/Interface van Push-Pull; Line Driver. Kan worden toegepast in verschillende industrieën. Optioneel: Integrated limit switches.

SME54

Output/Interface van Push-Pull, Line Driver. De encoder versie is contactloos, met een resolutie programmeerbaar tot 0,08 μm. Een USP is dat deze encoder een programmeerbare resolutie en indexbreedte heeft. Installatie via PC-software, Lika hi-flex kabel voor sleepkabelkettingen beschikbaar en een status-LED voor gap en snelheid. Optioneel: tapereinigingswissers.

 

 

 

 

 

Catalogus SME12

 

 

 

Catalogus SME51

 

 

 

 

 

Catalogus SME52

 

 

 

Catalogus SME54

SMS Incrementeel Encoders

SMS11-SMS21

Magnetische sensor voor lineaire en koppelmotoren met een Sinus-Cosinus 1Vpp real-time uitgang. Niet beïnvloed door stof, vuil of vloeistoffen, IP67-bescherming. Status-LED voor klaringsfout en A-, B-signalen, optioneel met tapereinigingswissers. Output/interface van 1Vpp, de encoder versie is contactloos en een resolutie van 1000 µm max.

Catalogus SMS11-SMS21

SMS12

Uniek referentiesignaal voor lineaire motoren en koppelmotoren, met geïntegreerde eind-schakelaarsensoren. 1Vpp sinus/cosinus output en de encoder versie heeft Integrated limit switch sensors. Resolutie gaat tot 1000 µm max.

Catalogus SMS12

SMB2-SMB5

Kleine leeskop met externe conversiecircuits. Geschikt voor halfgeleidermachines en lineaire motoren. Met een output/Interface Push-Pull; Line Driver, de encoder versie is contactloos. De resolutie gaat tot 0,5 μm max. Toepassingen in de algemene industrie.

Catalogus SMB2-SMB5

SMI2-SMI5

Kleine leeskop met externe conversiecircuits. Geschikt voor halfgeleidermachines en lineaire motoren. Met een output/Interface Push-Pull; Line Driver, de encoder versie is contactloos. Applicaties binnen motors feedback en halfgeleiders.

Catalogus SMI2-SMI5

SMX2-SMX5

Heavy-duty Hall-sensor met een universeel circuit, voor positie- en snelheidsmeting. Output/Interface universeel circuit, de encoder versie is contactloos. Met een resolutie van 1 mm max, voor toepassingen in Heavy-duty omgevingen.

Catalogus SMX2-SMX5

SMG

De SMG is een versnellingssensor met hoge resolutie, telfrequentie en precisie. Deze is uitgerust met spindelmotoren voor een hoge snelheid. De output/Interface is Push-Pull; Line Driver; 1Vpp, de encoder versie is contactloos. De resolutie heeft een range van 1 to 100 pulse/tooth. Applicaties binnen toepassingsmotoren en lineaire geleidingen.

Catalogus SMG encoder

SMIG

De SMIG is een geleide encoder met een bereik tot 570 mm. Met toepassingen in de algemene industrie met name bij kantbanken en buigmachines. De output/Interface is Push-Pull; Line Driver, de encoder versie is een guided sensor. De resolutie gaat tot 5 µm max.

Catalogus SMIG encoder

SMK

De SMK is een sensor voor standaardtoepassingen, bijvoorbeeld in grote montagetoleranties in combinatie met een magnetische strip. De output/Interface is Push-Pull; Line Driver, de encoder versie is contactloos. De resolutie gaat tot 10 µm max en applicaties in de algemene industrie.

Catalogus SMK encoder

SML-SMH

SML-SMH is een sensor voor standaardtoepassingen, bijvoorbeeld in grote montagetoleranties in combinatie met een magnetische strip. De output/Interface is Push-Pull; Line Driver, de encoder versie is contactloos. De resolutie gaat tot 0,1 mm max en applicaties in de algemene industrie.

Catalogus SML-SMH encoder

SMSR-SMSR2-SMSR5

SMSR-SMSR2-SMSR5 is een lineaire encoder met een kleine leeskop. Te gebruiken voor externe conversiecircuits voor halfgeleidermachines en lineaire motoren. De output/Interface is 1Vpp, de encoder versie is contactloos. De resolutie gaat tot 1000 µm max, applicaties in lineair motoren en semiconductors met als optie een miniatuur encoder.

Catalogus SMSR-SMSR2-SMSR5 encoder

Meer weten?

Hans Blauw

Senior account manager
026 - 303 0060 h.blauw@tevel.nl

Wilbert Coenen

Account manager
026 - 303 0060 w.coenen@tevel.nl