Lineair Motors

TEVEL presenteert Lineair Motors in samenwerking met Unimotion. Unimotion’s Lineaire Motors hebben een bekroonde look en design, zij bieden een hoge krachtdichtheid, lage cogging en zeer hoge snelheden. Met verschillende motor- en magneetplaatmaten die meerdere combinaties en hoge prestaties, optioneel waken en schudden functies met geïntegreerde Hall-sensor.

 

LMCA Lineair Motor

LMCA lineaire motoren zijn uitgerust met twee soorten temperatuursensoren die over het algemeen worden gebruikt voor oververhittingsbeveiliging.

Het eerste type is KTY83-122 die thermisch gekoppeld is aan de U-wikkeling. De tweede is de PTC, die bestaat uit drie PTC’s die in serie zijn verbonden. De PTC sensoren zijn thermisch gekoppeld aan U-, V- en W-spoelen, geharmoniseerd volgens de NORM DIN 44082. De KTY83-sensor wordt vaak gebruikt voor het bewaken van de motortemperatuur, terwijl de PTC-sensor wordt gebruikt voor afsnijbeveiliging wanneer de motor temperatuur hoger is dan de maximaal toegestane temperatuur. Voor continue werking wordt aanbevolen dat de motortemperatuur niet hoger is dan 80 % (100°C) van de maximaal toegestane motor temperatuur (125°C).

Er zijn drie verschillende designs beschikbaar, LMCA 30, 60 en 90.

LMCA 30 is het kleinste ontwerp, biedt een uitstekende verhouding tussen maximaal snelheid en de massa van de forcer, dus het is geschikt voor toepassingen met licht laadvermogens, waar hoge snelheden en versnellingen vereist zijn.

LMCA 60 is de mid-range ontwerp. Vanwege het mid-range ontwerp, biedt de LMCA 60 een hoge dynamiek en een geweldige snelheid-krachtverhouding.

LMCA 90 is het sterkste ontwerp. Deze wordt voornamelijk gebruikt in toepassingen waar de axiale krachteisen het hoogst zijn.

 

LMCA lineaire encoder brochure

 

 

Meer weten?

Hans Blauw

Senior account manager
026 - 303 0060 h.blauw@tevel.nl

Wilbert Coenen

Account manager
026 - 303 0060 w.coenen@tevel.nl

Voor andere Lineair oplossingen