‘SMAX’, de nieuwe low-cost positiesensor van Lika

De SMAX is een absolute lineaire encoder met een volledig functiepakket, die qua prijs de concurrentie aankan met gewone potentiemeters. Lika Electronic heeft deze encoder zo geëngineerd dat hij kan worden ingezet om kleine lineaire verplaatsingen te meten binnen typisch industriële toepassingen, maar ook in meer extreme omstandigheden. Denk bij voorbeeld aan kleppenstellers, telescopische systemen, hydraulische zuigers, industriële vrachtwagens, vorkheftruck, personenliften, laaddokken en terreinwagens.

De SMAX combineert een variëteit aan waardevolle eigenschappen met een lage prijs. De robuuste en milieuvriendelijke behuizing sluit de magnetische sensor en elektronisch circuit hermetisch af. Het staat in voor een IP68/IP69K bescherming die tegen de meest extreme industriële omgevingen bestand is. De sensor wordt zodoende niet beïnvloed door stof, vuil, vocht, water, olie, vet, UV-straling en zoute offshore condities.