TEVEL verwerft vertegenwoordiging Eisele reductiekasten

Vanaf 1 december 2013 vertegenwoordigt TEVEL (Westervoort, NL) het complete productgamma planetaire reductiekasten van Eisele Antriebstechnik (Albstadt, Duitsland) voor de Nederlandse en Belgische markt. Deze exclusieve vertegenwoordiging werd op 26 november, tijdens de SPS-beurs in Nürnberg, verzegeld met de handdruk van de directeuren van beide bedrijven.  (Zie foto: de heren Reinhard Göz, Eisele, en Eric Sülter, TEVEL)
Eisele’s productportfolio is opgebouwd uit vijf verschillende lijnen planetaire reductiekasten, aangevuld met talrijke klantspecifieke speciale reductoren. Al haar productontwikkeling en fabricage doet Eisele ‘in-house’, met de borging van een hoge kwaliteit en kosteneffectiviteit.  Dankzij deze nieuwe vertegenwoordiging kunnen klanten van TEVEL van nu af aan een beroep doen op advies en levering van het complete gamma aan (machinebouw)componenten nodig voor de realisatie van ‘total actuating solutions’. TEVEL’s expertise omvat nu zowel de besturing, drives, elektromotoren, planetaire reductiekasten als de mechanische gedeeltes van een actuatoren.
Via haar Systems-divisie past TEVEL de Eisele reductiekasten ook zelf toe in het ontwerp en de constructie van diverse complete motionsystemen en actuatoren. Hiermee ontzorgt TEVEL de machine- en apparatenbouwer op een nog verdergaand niveau, waardoor deze bouwer zich nog beter kan richten op zijn kerncompetenties.

 

Eisele  Antriebstechnik GmbH is een Duits familiebedrijf uit Albstadt met een lange traditie in fijnmechanische verspaning die teruggaat tot 1951. Vanaf 1980 is het bedrijf zich specifiek gaan toespitsen op het ontwikkelen en fabriceren van complexe planetaire reductiekasten. Als resultaat Bedient Eisele nu de markt met een complete range aan low-backlash planetaire vertragingskasten, ook in haakse en food grade uitvoering.