Compacte pulsgever CH59 van Lika Electronic

De CH59 van Lika Electronic is een nieuwe pulsgever (optische incrementele encoder) met een uiterst slanke behuizing en resoluties tot wel 204.800 (PPR). Speciaal ontwikkeld voor medische toepassingen, analyse- en laboratorium apparatuur en motor proefopstellingen.

 

De CH59 encoder is ideaal wanneer uw toepassing vraagt om een pulsgever met minimale inbouwruimte, ontwikkeld voor industrieel gebruik.

TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe encoders.

 

Afmetingen: 25 mm dik met holle as (12 mm) in een behuizing van rond 58 mm. De encoder kan direct op een motoras geplaatst worden, zonder aanvullende accessoires voor minimale inbouwruimte. Tevens is de CH59 is uitgerust met zeer hoge kwaliteit lagers, hierdoor is een toerental tot wel 12.000 RPM mogelijk.

De montage en positionering is zeer eenvoudig, er is geen noodzaak voor montage uitlijning; hetgeen wel benodigd is bij concurrerende producten.

Deze optische encoder produceert digitale (blokgolf) signalen met complementaire en zero-signalen (AB0, / AB0); de pulsen worden aangeleverd via een Line Driver uitgang; standaard met een kabelaansluiting. Resoluties tot wel 204.800 PPR zijn beschikbaar.
Vanwege deze kenmerken de CH59 is bij uitstek geschikt voor elektro-medische toepassingen, analyse en laboratorium apparatuur, testinstrumenten, motor proefopstellingen en applicaties waar ruimte en kostenbesparingen cruciaal zijn.