Nieuwe PROFINET encoders van Lika Electronic

Lika Electronic vult haar familie encoders met veldbus verder aan. Absolute single- en multiturn codegevers met Profinet interface zijn nu beschikbaar. Doel: betere oplossingen bieden voor steeds complexer wordende industriële automatiseringsuitdagingen.

 

Zowel de prijsgunstige EM58-serie als de hoge resolutie series HS58 en HM58 van Lika Electronic zijn nu beschikbaar met Profinet IO interface. TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe encoders.

 

De Profinet IO encoders van Lika Electronic zijn ontworpen conform de ‘Encoder Profile Specifications V4.1’ versie 3.162. Ze voldoen verder aan de eisen van de ‘Application Classes 3 en 4’ en ondersteunen zowel de RT real-time transmission modus als de IRT isochrone real-time modus. De codegevers garanderen hiermee een zeer nauwkeurige en deterministische data-overdracht (jitter minder dan 1 μs en doorlooptijden tot 1 ms).
Het standaard TCP/IP kanaal wordt gebruikt voor parametrisatie, configuratie en acyclische lees- en schrijfoperaties. De meest gebruikte netwerktopologieën (Star, Line, Tree en Ring structuren) kunnen worden toegepast of zelfs onderling gecombineerd. Het aantal knooppunten is vrijwel onbeperkt. Ook de standaard telegrammen 81, 82, 83 en 84 worden ondersteund met functionaliteiten als ‘full scaling’, preset, code sequence, positie- en snelheidsuitlezingen en diagnostische informatie.
De kostvriendelijke EM58-serie biedt multiturn codegevers aan 27-bit resolutie (8192 cpr x 16384 rev.). De hoge resolutie series verschijnen zowel in een singleturn (18-bit resolutie, 262144 cpr) als in een multiturn uitvoering (30-bit resolution, 65536 cpr x 16384 rev.).
Mechanisch gezien hebben de HS58, HM58 en de EM58 behuizingen met een standaard flensdiameter van 58 mm en zijn beschikbaar in holle as (Ø 14, 15 mm) en volle as  (Ø 6, 8, 9.52, 10, 12 mm) uitvoering. Verdere eigenschappen: tot 6.000 rpm, werktemperaturen tussen -25°C en +85 °C, IP65 beschermingsniveau en LEDs voor visuele diagnostische informatie. M12 D connectoren en AWG 22, cat. 5 kabeluitgangen zijn beschikbaar. Deze voldoen aan de Profinet standaarden en staan in voor eenvoudige en veilige aansluiting.

 

Download hier het datablad van de roterende Profinet encoders van Lika.