Robuuste pulsgever SMRI

Robuuste SMRI pulsgever van Lika Electronic is de non-contact oplossing voor motoren met een groot koppel, en heavy duty applicaties. Speciaal ontwikkeld voor dynamische en veeleisende aandrijfsystemen en zware motor opstellingen. De SMRI pulsgever zorgt voor een veilige en betrouwbare werking, zelfs onder zware bedrijfsomstandigheden. Aangepaste ring diameters en resoluties zijn op aanvraag beschikbaar.

SMRI is de non-contact,  pulsgever, geschikt voor hoge snelheidseisen van aandrijfsystemen in geavanceerde applicaties. TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe encoders.

De robuuste, ruimtebesparende bouw en ingekapselde elektronica garandeert een hoge IP67 afscherming (IP69K op aanvraag) en maakt de SMRI pulsgever bij uitstek geschikt voor motorfeedback onder zware bedrijfsomstandigheden en heavy-duty toepassingen. Denk hierbij aan torque motoren en synchrone generatoren in direct-drive windturbines. Directe montage op assen tot 380 mm is mogelijk. De SMRI encoder is bij uitstek geschikt voor gereedschap-spindelmotoren met toerentallen tot wel 25.000 RPM.

De SMRI pulsgever is ontworpen om ruimte te besparen; dankzij de slanke sensorkop en smalle ring (10 mm). Het geheel is opgebouwd uit 2 afzonderlijke delen zonder geïntegreerde lagers. Het betrouwbare magnetische meetsysteem blijft in de meest veeleisende omstandigheden; zoals  vuil, vocht, trillingen en significante mechanische spanningen en krachten, optimaal functioneren.
Het magnetisch meetsysteem biedt ook meer montagegemak dan optische encoders: dankzij een vrije ruimte van 2mm tussen de sensorkop en de magnetische ring.

De SMRI pulsgever wordt aangeboden in zowel 2-mm en 5 mm poolsteek opties. Het genereert blokgolf signalen (AB0, / AB0) met Push-Pull of Line Driver uitgangen; uitgevoerd met kabel of M12 aansluiting. Aangepaste ring diameters en resoluties (tot 180.000 PPR) zijn beschikbaar op aanvraag.

Optioneel kan de SMRI pulsgever worden uitgerust met een ingebouwde sensor om eenmaal per omwenteling een ‘0’-signaal te geven, als referentiesignaal. Tevens is de SMRI pulsgever uitgerust met geïntegreerde LED’s om diagnostische informatie (activiteit en status / fout) te genereren, dit verhoogt het gebruiksgemak bij inbedrijfstelling.