TEVEL introduceert programmeerbare lineaire pulsgever

 

Vol trots presenteert TEVEL de nieuwe lineaire pulsgevers SME53 en SME54 van Lika Electronic.  De SME53 lineaire pulsgever bereikt een resolutie tot 0,08µm. De SME54 is de eerste programmeerbare lineaire pulsgever, met een instelbare resolutie van 1,25mm tot 0, 08µm. Typische veeleisende applicaties voor deze SME incrementele lineair encoders zijn: robots, product handling machines, medische apparaten en verpakkingsmachines.

TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe encoders.

De SME53 incrementele lineair encoder heeft een resolutie tot 0,08 µm, speciaal ontwikkeld voor veeleisende toepassingen, met snelheden tot 10 m/s. De SME54 incrementele lineair encoder biedt een volledig configureerbare oplossing, de resolutie kan worden geprogrammeerd in het bereik van 1,25 mm tot 0,08 µm, Index-positie en bewegingsrichting. Dit biedt volledige flexibiliteit, veelzijdigheid en vrijheid voor elk type industriële toepassing.

De uiterst compacte en smalle sensorkop is gekoppeld aan een magneetband, voorzien van een poolsteek van 5mm, die de incrementele positie-informatie codeert. Het meetsysteem is krachtig en garandeert een soepele werking, nauwkeurigheid en hoge betrouwbaarheid; werkt contactloos en slijtvast. Is met name geschikt voor ruwe omgevingen; ongevoelig voor stof, vuil, vet, vloeistoffen, etc. Dankzij de IP67 bescherming, en het krachtige magnetische meetsysteem. Vanwege de grote toelaatbare luchtspleet (tot 2 mm) is een minimale montage tijd benodigd.

De SME53 & SME54 encoders genereren kwadratuur signalen met inverse signalen (A, B en A’ en B’) en Index, via Push-Pull (HTL +10 tot 30Vdc) of Line Driver (TTL + 5Vdc) output.

De SME53 & SME54 pulsgevers zijn standaard voorzien van 4 diagnostische LED’s, ontworpen om informatie te verstrekken over de juiste werking en goede uitlijning van de sensorkop, binnen de toegestane toleranties.

De SME53 pulsgever kan zowel met kabel als met M12 connector uitgevoerd worden. De SME54-functies zijn programmeerbaar via een PC, mbv een kabel uitvoer met integraal interface.

Dankzij de geringe omvang, hoge robuustheid en compacte oplossing, kan uitstekende positie-feedback worden bereikt; bij uitstek geschikt voor gebruik in kritische en veeleisende toepassingen zoals robotica en product handling apparatuur, medische technologie toepassingen en verpakkingsmachines.

De SME-magnetische encoder serie bevat ook de volgende uitvoeringen:

  • SME11/SME12: hoge prestaties encoder, resolutie tot 0,5 µm
  • SME21/SME22: veelzijdig encoder, resolutie tot 1 µm
  • SME51/SME52: standaardopnemer, resolutie tot 5 µm

Volg TEVEL ook op Linkedin