TEVEL levert nieuwe Powerlink encoders

TEVEL breidt haar assortiment encoders van Lika Electronic uit met de POWERLINK, de Ethernet communicatie interface. Alle 58 encoders zowel magnetisch als optisch, single turn en multiturn;  zijn nu ook verkrijgbaar met een POWERLINK veldbus interface. Door  toenemende groei van Ethernet netwerken in moderne industriële automatiserings-systemen, groeit de vraag naar Lika encoders gebaseerd op Ethernet-technologie, gestaag.

Na de EtherCAT en Profinet-serie, maakt de nieuwe POWERLINK-serie het portfolio aan Veldbus encoders van TEVELcompleet. TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe encoders.

 

POWERLINK is een standaard(IEC 61158-13)  gebaseerd op Ethernet-communicatie. Dit industriële veldbus systeem is vooral bekend om zijn volledig open protocol. Het realiseert zeer hoge prestaties bij uitwisseling van gegevens in realtime, met een snelheid van 100 Mbit/s; de betrouwbare en veilige gesynchroniseerde  data-overdracht en structuur, is met name geschikt voor geïntegreerde automatisering.

 

POWERLINK wordt ook wel aangeduid als “CANopen over Ethernet” omdat het DS301 profiel en CANopen objecten implementeert: dit maakt integratie en migratie nog eenvoudiger en sneller. Het garandeert verder deterministische communicatie en zeer korte cyclustijden.

 

De POWERLINK-encoder is verkrijgbaar in een scherp geprijsde 27-bit multiturn EM-serie met robuuste magnetische sensor; of in een hoge resolutie singleturn (18 bits) en multiturn (30 bits) H- serie met optische sensor voor veeleisende applicaties.

 

De industriële 58 mm behuizing biedt IP65 afscherming en zorgt voor werktemperaturen tussen -25 ° C en + 85 ° C. Standaard M12-connectoren;  LED’s op de encoder zorgen voor eenvoudige diagnose tijdens de installatie. Lika Electronic is tevens lid van de Ethernet Powerlink Standardization Group (EPSG).

 

Volg TEVEL ook op LinkedinFacebookTwitter  en Google+