TEVEL introduceert de robuuste bearingless SMAB encoder met laag profiel

TEVEL presenteert de SMAB encoder. Het is een absolute bearingless encoder met platte ring en grote holle as, geschikt voor grote diameter assen of aandrijfassen in ruwe omgevingen. Door het slanke profiel is eenvoudige montage in een beperkte ruimte mogelijk.

  • Platte ring & grote holle as Ø80 mm
  • Zijdelingse magnetische sensor-kop, 16-bits resolutie
  • Hoge afscherming tot IP69K
  • Voor integratie in robots, radar- of antenne-systemen en motoren

TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe encoders.

De SMAB bearingless encoder bestaat uit een sensor-kop met een platte ring (MRAB). De encoder onderscheidt zich door een 6 mm dikke platte ring met grote holle as 80 mm, of op aanvraag tot 95 mm. De polen zijn axiaal gericht zodat de lage sensor-kop over de zijkant van platte ring meet; in plaats van radiaal als gewoonlijk.

De SMAB encoder wordt geleverd in een alles-in-één ontwerp, en is klaar voor gebruik! De montage verloopt eenvoudig en vereist geen kalibratie of aanpassingen. Het meetsysteem is krachtig en garandeert soepele werking, nauwkeurigheid en hoge betrouwbaarheid; is contactloos en slijtvast. Verder is het met name geschikt voor ruwe omgevingen; ongevoelig voor stof, vuil, vet, vloeistoffen, etc. De SMAB encoder is zelfs spatwaterbestendig dankzij de IP69K afscherming, en het krachtige magnetische meetsysteem.

De SMAB encoder heeft een resolutie van 16 bits (hogere resoluties zijn op aanvraag mogelijk) en communiceert via de SSI-interface. Samen met standaardfuncties zoals ‘0’-instelling en meten van draai richting, verstuurt de encoder ook waarschuwings- en bits fout-informatie. Daarnaast wordt gecontroleerd middels een integraal LED signaal of de encoder correct functioneert en gemonteerd is binnen de gestelde toleranties. Kabel en M12 connector aansluitingen zijn beide beschikbaar.

Dankzij het compacte slanke ontwerp is een hoge rotatiesnelheid toegestaan, dit maakt de modulaire SMAB-encoder uitermate geschikt voor controle van de positie van motoren, of directe aandrijvingen in robots, radars en antennes en toepassingen met beperkte montage ruimte.

Tags: , , ,