Flexibele montagetafels op maat !

Filtech Nederland ziet de vraag naar hoogwaardige luchtfilters meer en meer toenemen. Deze luchtfilters worden o.a. toegepast in ziekenhuizen, cleanrooms en gasturbines. Om de groeiende vraag in te kunnen vullen dient de productiecapaciteit te worden verhoogd. Hiervoor is dhr. Jan Jansen, Filtration specialist bij Filtech Nederland, op zoek gegaan naar flexibele montage-werkplekken, waarmee luchtfilters ergonomisch verantwoord kunnen worden bewerkt en verpakt.

Uitgangspunten

Dit vraagstuk is opgepakt door TEVEL. Als specialist in systeem oplossingen, opgebouwd uit Alu profielen, is ons gevraagd naar flexibele montagetafels met de volgende uitgangspunten:

  • Elektrisch in hoogte verstelbaar van 70cm tot 105 cm.
  • Maximale belasting van 200kg.
  • Inclusief ladeblok en stekkerdoos 230V.
  • Blad eenvoudig te reinigen en geschikt voor een schone productie omgeving
  • Hoektafel uitvoering in dezelfde lay-out.

Technische uitdaging

Op basis van bovenstaande uitgangspunten hebben we gekozen voor een elektrisch in hoogte verstelbaar systeem. Het bestaat uit 2 hefkolommen. Elke hefkolom wordt aangedreven door een interne motor. Alle hefelementen worden synchroon aangestuurd, zo is het mogelijk om 8 hefelementen tegelijk aan te sturen. Het spindelhefsysteem kan ook horizontaal gebruikt worden.

De spindel hefsystemen worden gebruikt voor ergonomische werkplekken die in hoogte verstelbaar moeten zijn, en worden toegepast in de industrie, montage, machinebouw en meubelindustrie.

Klantspecifieke toepassingen:  TEVEL ontwerp maatwerk-oplossingen die voldoen aan uw specifieke wensen. Denk hierbij aan montagetafels op maat, waarin tevens verlichting, een aanvoer-module of klemeenheid is geïntegreerd; zodat de werkzaamheden effectief en efficiënt uitgevoerd wordt.

Heeft u behoefte aan een montagetafels voor een cleanroom-omgeving ? Dan wordt deze met gesloten aluminium profielen en RVS delen uitgevoerd.  

Maatwerk systeem-oplossingen

Dergelijke slimme oplossingen kenmerken de werkwijze van ons bedrijf. Bent u ook op zoek naar slimme maatwerk systeem-oplossingen voor uw vraagstuk? Neem contact op, we helpen u graag!