TEVEL introduceert optische kit encoder AMM8A

TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic. Vanuit een uitgebreid assortiment aan kit encoders heeft Lika recent een optische absoluut encoder AMM8A ontwikkeld. Deze encoder voldoet aan de eisen van snelheid en nauwkeurige positie bepaling bij meer-assige robots.

 De AMM8A is een optische multiturn kit encoder in een klein modulair ontwerp. De encoder is compact en plat (slechts 25 mm dik) en is bij uitstek geschikt voor applicaties in een beperkte ruimte. De holle as uitvoering (Ø 25 mm) maakt directe montage op een aandrijfas mogelijk. Het montage proces verloopt eenvoudige, dankzij de meegeleverde montage en kalibratie gereedschappen.

De AMM8A kit encoder is ontworpen voor veeleisende motion control applicaties en biedt een hoge resolutie, tot 20 bits singleturn, en multiturn tot een resolutie van 34 bits! Een extra incrementeel spoor levert een sinus-cosinus 1Vpp signaal voor de feedback van snelheid.

De AMM8A encoder biedt de volgende voordelen:

  • Frameless ontwerp met minimale afmetingen.
  • Optische multiturn uitvoering met een hoge resolutie tot 20 x 14 bits
  • SSI en BiSS C-mode interfaces
  • Extra incrementeel spoor met SinCos signaal ten behoeve van snelheidsfeedback
  • Ontworpen voor robotsystemen, motoren en OEM-toepassingen

Van Robots naar Cobots

Heeft u nog de gedachte van zware robots die zich achter een veiligheidshek bevinden?

Deze verouderde denkwijze wordt vervangen door een nieuwe generatie van collaborative robots die momenteel op de markt beschikbaar komen, beter bekend als cobots.

De industrie vraagt om kleine, lichte, flexibele en veilige systemen die samen met mensen op de werkvloer werken. Tegen lagere kosten, eenvoudig te programmeren en in staat zijn om informatie te verstrekken tbv service en diagnose.

Kit encoders, zoals de AMM8A zijn ontwikkeld om te voldoen aan deze trend. Ze zijn compact, in een klein formaat ontwikkeld om rechtstreeks in motoren te integreren.

Geavanceerde monitoring functies

De communicatie-interface bevat SSI en BiSS C-modus met standaard functies zoals de zero setting, preset en telrichting.

De AMM8A encoder meet naast absolute positiewaarden, ook snelheid en versnelling.

Diagnostische Tools zijn beschikbaar, door geavanceerde controle functies uit te voeren waarbij niet alleen mogelijke signaalfouten worden weergegeven; maar ook preventief gemeld wordt als de prestaties van de encoder en de geïnstalleerde componenten verslechteren.