TEVEL verwerft vertegenwoordiging van Precitec uit Duitsland

Afgelopen november op de Precisiebeurs in Den Bosch heeft TEVEL de vertegenwoordiging voor Precitec uit Duitsland gepresenteerd.

 Jochen Schulze, Sales manager bij Precitec, was aanwezig op de beurs ter introductie van haar nieuwe producten.

Precitec GmbH ontwikkelt en produceert hoogwaardige optische sensoren voor zeer snelle dikte of afstandmeting voor allerlei materialen.

Door gebruik te maken van chromatische confocale sensoren, is het mogelijk om resoluties in het nanometer bereik te realiseren.

Een polychromatische lichtbron (wit licht ) belicht het oppervlak van het te inspecteren product. Dit witte licht, bestaande uit meerdere kleuren waarvan elke kleur haar eigen golflengte heeft, heeft focuspunten op verschillende afstanden. Met behulp van een spectrometer worden de golflengtes van de reflecterende kleuren berekend. Met een frequentie tot maximaal 70 KHz is het mogelijk om zeer nauwkeurig afstand of dikte te meten. Zelfs tot een resolutie die ver in het Nano-bereik ligt.

Precitec heeft een compleet pakket aan sensoren ontwikkeld, van point sensoren, line sensoren tot aan line scan camera’s. (meer info is ook te vinden op onze website www.tevel.nl)

Met behulp van interferometers is het mogelijk om afstand en dikte te meten onder allerlei omstandigheden, een techniek die gebruikt maakt van interferentie van lichtbundels.

Hierbij wordt de lichtbundel van een polychromatische lichtbron gesplitst in twee of meerdere bundels, Het prisma en het diffractierooster buigen licht langs zijn golflengte af en breken polychromatisch licht af tot een waaier van monochromatische lichten,  de verschillen in golflengtes worden met elkaar vergeleken en gemeten. Zo wordt afstand of dikte gemeten.

De waarden zijn afhankelijk van de meettaak waarop het systeem wordt toegepast, tevens worden deze metingen niet beïnvloed door hitte, vocht en trillingen.

De sensoren zijn met name geschikt voor het toepassen in zware industriële omgevingen en voor het nauwkeurig meten in vloeistoffen zoals water, olie of zuren.

De interferometers zijn geschikt voor dikte en oppervlakte metingen en door hun hoge betrouwbaarheid toepasbaar voor het borgen van kwaliteit.

Ultranauwkeurige diktemetingen van 0,6 – 15.000 µm zijn haalbaar, waarbij het ook mogelijk is om diktemetingen vanaf één zijde uit te voeren op transparante materialen. Tevens kunnen deze interferometers de verschillende in meerlaags gelaagd glas meten, dankzij de unieke optische meettechnologie.

Bent u op zoek naar betrouwbare, hoog-nauwkeurige afstands- en dikte metingen, dan helpen we u graag.