TEVEL introduceert nieuwe meetoplossingen voor mobiele apparatuur

TEVEL introduceert een nieuwe serie Easy-CAN absoluut encoders en IX-inclinometers van Lika Electronic.  Speciaal ontwikkeld voor betrouwbaar en nauwkeurig meten in zware industriële omgevingen op mobiele systemen, zoals landbouw voertuigen, , mobiele kranen, heftrucks, tankwagens en material handling.

TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe encoders. Hiermee heeft TEVEL een compleet portfolio aan meet-oplossingen beschikbaar voor de mobiele sector: incrementele en absolute encoders, contactloze encoders, redundante encoders, trekdraad encoders en Inclinometers.

Deze meet-oplossingen werken betrouwbaar in een omgeving met vuil, vocht, trillingen, schokken en extreme temperaturen; en bieden het hoogste niveau van veiligheid en prestaties. Nieuwste loten aan deze stam, zijn de bijgewerkte Easy-CAN absolute encoders en de nieuwe IX 1-as en 2-as absolute Inclinometers.

 

Easy-CAN Absoluut encoder

De Easy-CAN-serie encoders zijn een kosteneffectieve oplossing voor hoekmetingen, zoals giek draaien en heffen (pitch); dankzij de standalone applicatie en de eenvoudige point-to-point integratie.

Met name geschikt voor toepassing in Single Master-Single Slave netwerken. Dankzij vereenvoudigde elektronica en een enkele aansluitkabel is de installatie zeer eenvoudig. De Easy-CAN-encoders voldoen aan de DS301 en DS406 Klasse 2 profielen en omvatten het hele palet aan CANopen functies: positie en snelheid uitlezing, scaling functie, preset, en uitgebreide diagnostische functies. De Easy-CAN Encoders zijn standaard uitgevoerd in een IP67 afscherming (IP65 op de as), voorzien van een industriële Ø 58 mm flens met een volle as (6, 8, 9,10, 11, 12 mm) of holle as (14, 15 mm).

Easy-CAN-serie encoders zijn verkrijgbaar in 13- en 18-bit singleturn resolutie en een 24-, 25-, 26-, 27- en 30-bit multiturn resolutie. Standaard uitgevoerd met een kabel of M12 connector, axiaal of radiaal aangesloten.

 

IX Inclinometer

IX serie 1-as en 2-as absoluut inclinometers met analoge en CANopen interface, controleren positie en stand van voertuigen en platforms tijdens de werking (rol) en de rotatie en hellingshoek in de kraanarmen.

IX inclinometers hebben een meetbereik van ± 5° tot ± 60° in 2-assige modellen, en tot ±360° in 1-assige modellen; met een max resolutie van 0,001° en nauwkeurigheid van ±0,05°. De IX inclinometers zijn robuust en compact met een IP67 afscherming. Voorzien van een robuuste metalen behuizing en met hars gecoate elektronica, is een hoge bescherming tegen mechanische belastingen, trillingen en thermische schokken (van -40 ° C tot + 85 ° C) en vochtigheid; gegarandeerd. Het analoge signaal kan 4-20 mA  of 0.5V-4.5V zijn; de CANopen-interface is in overeenstemming met de DS301 en DS410 profielen.

De CANopen-modellen zijn uitvoerbaar met een programmeerbare resolutie van 0,1° tot 0,001°, voor een volledige diagnose; en optioneel trillings-isolatie. Standaard worden de IX inclinometers uitgevoerd met een kabel of M12 connector.

 

Volg TEVEL ook op LinkedinFacebookTwitter  en Google+