CTV lineair unit, spindel aangedreven, tot wel 5 mtr slaglengte !!

De nieuwe CTV lineair unit van TEVEL, (UniMotion) staat garant voor een zeer nauwkeurige positionering en dynamisch gedrag bij verplaatsing van zware lasten. Dankzij een vernuftige, (deels) meelopende spindel-lagering; wordt de spindel (onafhankelijk van de carrier-positie) altijd ondersteund door meerdere lagerblokken. Deze worden door de moer, onder de carrier, aan- en afgekoppeld; als de carrier “voorbij komt”. Hiermee wordt de spindel altijd ondersteund op een steek van max 1 mtr.

  

De CTV lineair unit is uitgevoerd met een precisie kogelomloop spindel (ISO 7) en twee parallelle spelingsvrije rechtgeleidingen. Hiermee kan een snelheid tot 1 m/sec gerealiseerd worden. Op aanvraag is de spindel ook in ISO 5-uitvoering verkrijgbaar.

 

Uitgevoerd in een compact geëxtrudeerd aluminium profiel heeft de CTV lineair unit een extreem hoge belasting capaciteit en (positioneer)nauwkeurigheid: tot wel ± 0,01mm. Het hoogwaardige extrusie profiel (Al 6063) is hard geanodiseerd, waarmee een rechtheid en torsie van 0,35mm/mtr wordt gerealiseerd. Het aluminium profiel bevat T-“slots” tbv eenvoudige montage, ook de benaderingssensoren (tbv positiecontrole) worden eenvoudig in deze slots weggewerkt.

 

De CTV lineair unit kan worden gecombineerd met alle andere type UniMotion lineair units tot multi assige X-Y-Z systemen. Twee polyurethaan afdichtingen en aluminium afdekkap, beschermen alle interne onderdelen tegen stof en vuil. Verschillende wagenlengtes met centrale smeernippels maken het onderhoud zeer eenvoudig en gebruikersvriendelijk.

 

De CTV Lineair units zijn uit te breiden met adapters voor bevestiging aan motor en/of reductiekast, koppelingen en koppelplaten. Dit alles met een uitstekende prijs/prestatie verhouding en korte levertijd.

 

Qua afmetingen is de CTV lineair unit verkrijgbaar in 90, 110 en 140mm tot een slaglengte van 5 mtr. In overleg met TEVEL, distributeur van UniMotion in de Benelux, kunnen ook grotere slaglengtes worden geleverd.