Indexeertafel MDT36012

TEVEL vult haar familie stappenmotoren aan met een Indexeertafel MDT36012.

 

De positioneeroplossingen van Gunda Electronic zijn standaard uitgevoerd met een geïntegreerde besturing; zo ook deze Indexeertafel MDT36012. TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Gunda Electronic in de BeNeLux en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe stappenmotoren.

 

De nieuwe Indexeertafel met spelingsarme wormwiel-reductiekast, is uitermate geschikt voor nauwkeurige rotatie positionering van producten en meet-componenten(zoals laser, sensoren, eindschakelaars, camera’s, etc). De Indexeertafel wordt direct aangedreven door een stappenmotor met geïntegreerde positie sturing.

De lagering van de aandrijf-as geeft radiaal een hoge positioneer-nauwkeurigheid < 0,1°. Eventuele bekabeling kan door het grote gat in de holle as, doorgevoerd worden. De positie van de schijf is vrij programmeerbaar, dankzij het instellen van het referentiepunt.

Positie wordt gecontroleerd middels een ingebouwde pulsgever (ook verkrijgbaar in een absoluut encoder uitvoering)

 

Eigenschappen Indexeertafel MDT36012

  • Behuizing en indexeerschijf (Ø 80mm) zijn vervaardigd uit geanodiseerd aluminium.
  • Holle as (Ø 20mm) is vervaardigd uit RVS.
  • Spelingsarme wormwiel-reductiekast, met voorgespannen wormwiel.
  • Torsiestijve klemkoppeling draagt zorg voor absoluut spelingsvrije koppel-overdracht.
  • Optioneel: montage van benaderingssensor incl sensorhouder.
  • Colibri stappenmotor-aandrijving (Nema 17) direct gekoppeld.
  • Positioneernauwkeurigheid  < 0,1°.
  • Maximale beladingsgewicht: 50kg.
  • Maximale rotatiesnelheid op Indexeertafel: 10 omw/min.

 

De aansturing van de geïntegreerde positie sturing is uitgevoerd met eenvoudige digitale 24 V signalen. Hiermee levert TEVEL een Indexeertafel MDT36012 die uitermate geschikt is voor positioneer-applicaties in productie-automatisering.

 

Optioneel kan TEVEL de Indexeertafel MDT36012 ook uitrusten met een bus-interface, zoals  RS485, CANopen of Profibus. Zodat ook complexere positioneer-vraagstukken opgelost kunnen worden.

 

Volg TEVEL ook op Linkedin   ,  Twitter    en Google +