Programmeerbare trekdraad encoder SFE

Lika Electronic introduceert een nieuwe reeks incrementele en absolute trekdraad encoders met meetlengtes van 5 mtr tot wel 10 mtr. Het trekdraad meetsysteem met geïntegreerde programmeerbare pulsgever is uniek in de markt. Het betreft de SFE, het eerste trekdraad meetsysteem op de markt met geïntegreerde programmeerbare pulsgever. En de SFA, de absolute versie; deze bevat een 25-bit absoluut encoder met SSI-interface.

TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe encoder.Het trekdraad mechanisme van de SFE/SFA encoder is vernieuwd en kan nu grotere afstanden bereiken met lengtes van 5 mtr tot wel 10 mtr.

Toch is de aluminium behuizing zeer compact, uitgevoerd met een RVS trekdraad in een hoge afschermingsgraad (IP65). Trekdraad encoders zijn met name geschikt voor gebruik in typische industriële toepassingen (hydraulische persen, telescopische kranen, grijparmen in bedrijfswagens en mobiele apparatuur, zoals: heftrucks, laadplatforms; evenals elektro-medische apparatuur) en zijn gericht op verantwoord gebruik in dynamische applicaties met snelheden tot 3 m/s. De installatie is eenvoudig en snel, zelfs in kleine ruimtes, en garandeert een perfecte uitwisselbaarheid tussen de SFE en SFA modellen.

 

De SFE is het eerste trekdraad meetsysteem in de markt met geïntegreerde programmeerbare pulsgever, en kan vrij via een PC worden geprogrammeerd (lineaire resolutie maximaal 0,012 mm).

De SFE biedt AB0 en AB0 inverse signalen via een Push-Pull (TTL) en Line Driver (HTL) compatibele uitgang (+ 5Vdc + 30Vdc). De SFE wordt geleverd met een voorgeprogrammeerde resolutie van 0,5 tot 0,05 mm.

De SFA is een simpel en prijs-effectief meetsysteem; die de absolute positie-informatie via een SSI-interface in Binary of Gray code, beschikbaar stelt. De SFA is verkrijgbaar in drie versies: 0,025 mm, 0,05 mm en 0,1 mm lineaire resolutie. De SFA is verder uitgerust met nul-setting en telrichting functies. Zowel axiale als radiale kabel-aansluitingen zijn mogelijk; of een  M23 / M12 connector.

 

Het assortiment trekdraad encoders van Lika Electronic wordt nog aangevuld met andere veldbus-interface modellen zoals CANopen en EasyCAN. Ook zal een analoge versie met grote lengtes, instelbaar via knoppen, binnenkort worden uitgebracht.

 

Volg TEVEL ook op Linkedin   ,  Twitter    en Google +