TEVEL optimaliseert uw productielijnen

Zijn uw bestaande productielijnen mechanisch nog prima, maar besturingstechnisch aan vervanging toe? TEVEL is specialist in retrofit, upgrade en optimalisatie van bestaande productieprocessen. Een upgrade kan gaan om het vervangen van oude elektrische componenten, vernieuwen van de industriële installatie of een complete besturingstechnische retrofit (van elektrische besturingskast, PLC, tot en met PC software).

 

Technische vervanging van uw besturing, kan een goede aanleiding zijn om ook uw bestaande productieproces te optimaliseren. TEVEL kan u ontzorgen dankzij haar besturingstechnische expertise, en ook mechanische specialisme. De laatste jaren heeft TEVEL veelvuldig haar expertise op het gebied van besturingstechniek en motion control systemen ingezet om bestaande productielijnen en machines te vernieuwen middels een retrofit. Dit als aanvulling TEVEL’s kerndisciplines: meten, positioneren en besturen.

Zo ook bij Wouter Witzel EuroValve BV en Cox Geelen BV. Beide productiebedrijven richten zich primair op het produceren van metalen producten, zoals vlinderkleppen en rookgas afvoerkanalen. Deze producten worden veelal (semi)automatisch geproduceerd, in kleine batches en veel varianten. Om tegemoet te komen aan een sterk fluctuerende vraag, dient het productieproces continu beschikbaar te zijn; en betrouwbaar te functioneren.

 

Cox Geelen BV

“Om de betrouwbaarheid van ons productieproces te kunnen borgen hebben we besloten om preventief onze Dietech Afwikkelmachine/kniplijn te voorzien van een nieuwe besturing, middels een retrofit”, vertelt Marc Thomas, Technical Manager van Cox Geelen BV. Ons bedrijf ontwikkelt en produceert rookgasafvoer-systemen en ventilatieproducten, en levert deze aan een wereldwijde klantenkring. De Afwikkelmachine /kniplijn vervult een belangrijke processtap in het productieproces van Cox Geelen BV; mogelijke machinestilstand zou de levertijd van diverse productvarianten direct onder druk zetten. Vandaar dat Cox Geelen BV TEVEL heeft gevraagd om de retrofit te verzorgen, want met haar specifieke kennis en ervaring van Epis besturingen, was dit vraagstuk bij TEVEL in goede handen.

 

Wouter Witzel EuroValve BV

Ook Wim Niemeijer, Hoofd Technische dienst bij Wouter Witzel EuroValve BV, kampte met hetzelfde probleem. Een mechanisch goedwerkende kolomboormachine van Stork Mufac, waarmee (vrij-programmeerbaar) gatenpatronen in metalen halffabricaten geboord worden; gaf na een kleine 20 jaar problemen met de besturing. Ook hier heeft TEVEL adequaat een retrofit verzorgd.

Door preventief een retrofit op productielijnen en machines uit te voeren is ongewenste machinestilstand te voorkomen, en worden veel kosten en ergernis uitgespaard. TEVEL is specialist in retrofit, upgrade en optimalisatie van bestaande productieprocessen. We helpen u graag met een upgrade door het vervangen van oude elektrische componenten, vernieuwen van de industriële installatie of een complete besturingstechnische retrofit.

 

Ook dit jaar exposeert TEVEL weer op de TIV beurs in Hardenberg; u kunt ons vinden op stand 219.