TEVEL introduceert zeer nauwkeurige 25 bit absoluut encoder

TEVEL introduceert zeer nauwkeurige 25 bit absoluut encoder

Westervoort, mei 2018

TEVEL presenteert de ASC85. Dit is de meest geavanceerde encoder van Lika Electronic met grote holle as en zeer hoge resolutie en nauwkeurigheid. Het is ontwikkeld voor controle van de exacte positie van veeleisende toepassingen zoals robots, radars en antennes, militaire systemen en geavanceerde industriële machines in het algemeen.

  • Roestvrij stalen behuizing en 50 mm doorlopende holle as
  • Maximaal 25 bit singleturn resolutie en ±0,005° nauwkeurigheid
  • SSI of BiSS C-modus bus interface

TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe encoder.

De ASC85 encoder heeft een 25 bits singleturn resolutie in een compact formaat. Uitgerust met een 50 mm holle as voor directe montage op grote diameter as; en een ruimtebesparend klemmen systeem voor snelle en flexibele montage. De behuizing en mechanische onderdelen van de ASC85 encoder zijn gemaakt van roestvrij staal en garanderen duurzaamheid en bescherming tegen corrosie, schoonmaakmiddelen en chemische verontreinigingen.

De ASC85 encoder heeft een IP65 afscherming en een breed temperatuurbereik van -40 °C tot +100 °C.  Ontworpen om betrouwbare prestaties te leveren in veeleisende toepassingen; de absolute ASC85 encoder heeft een optische technologie en zeer hoge singleturn scanresolutie van maximaal 25 bits hetgeen resulteert in een nauwkeurigheid van ±0,005 °.

De absolute informatie wordt aangeboden via een SSI of BiSS C-modus interface. Uitvoeringen met M12/M23 connector of kabel opties zijn beschikbaar.

De ASC85 encoder is met name geschikt voor robots, radars en antennes, militaire systemen, motor feedbacksystemen, geavanceerde industriële machines en een scala aan hoogwaardige resolutie – en nauwkeurigheid-kritische toepassingen.