Nieuwe studenten in Februari ’21 gestart met uitdagende opdrachten

Als innovatief bedrijf is TEVEL vaak actief betrokken bij nieuwe ontwikkelingen. Enerzijds door trends en ontwikkelingen in de markt, anderzijds door vervolg op eerder ontwikkelde concepten.

Al diverse jaren bieden we interessante en uitdagende stage- en afstudeermogelijkheden voor HBO en WO studenten. Ook het komend halfjaar starten weer 2 studenten met uitdagende opdrachten.

Bram Kaal is in Februari gestart aan zijn afstudeeropdracht. Hij studeert Werktuigbouwkunde aan de HAN in Arnhem. Hij gaat onderzoek doen naar een dynamisch fatigue test systeem voor ons zusterbedrijf ENDUTEQ. Hiermee worden grotere producten/materialen onderworpen aan dynamische testen tot 100kN, met frequenties tot 20Hz. Het aandrijfsysteem dient elektromechanisch uitgevoerd te worden, bij voorkeur opgebouwd uit componenten van het TEVEL-assortiment.

Ook Richard Fierkens is in Februari gestart aan zijn verdiepende stage. Richard studeert Mechatronica aan de Hochschule in Kleve.  Het is voor het eerst dat een student van een Hochschule uit Duitsland bij ons actief is. Richard gaat aan de slag met het opzetten van een testprogramma waarmee nieuwe software building blocks uitgebreid op functionaliteit getest kunnen worden; zonder dat daarvoor een complete machine beschikbaar hoeft te zijn.