IX inclinometers, accuraat en betrouwbaar

Tevel’s IX inclinometers met een Analoge, CANopen en Modbus interface zijn robuust en accuraat en zorgen voor een betrouwbare meting. Ook onder zware omstandigheden zoals bij constructievoertuigen, landbouwmachines, kranen, vorkheftrucks en bakwagens.

IX inclinometers zijn ontwikkeld om hellingshoeken te meten. Deze zijn beschikbaar in zowel 1 as of 2 als assen, en kunnen worden uitgerust met een Analoge, CANopen en Modbus interfaces.

Ze zijn gebaseerd op MEMS (Micro Electro-Mechanical Systems) technologie. Het meetbereik is 0÷360 / ± 180 graden voor 1-as modellen en vanaf ±5 graden tot ±60 graden in 2-as modellen, met een hoge resolutie (tot aan 0,001 graad) en een hoge precisie. (tot aan ±0,05 graden)

IX inclinometers zijn compact, robuust en IP67 beschermd. De robuuste metalen behuizing en de hars-gecoate elektronica zorgen voor een uitstekende bescherming tegen mechanische stress, trillingen, temperatuurschommelingen en vocht, waardoor de inclinometer geschikt is voor gebruik binnen industriële omgevingen.  (tot aan -40° en +85° Celsius)

IXA Analoge modellen bieden stroom- (4÷20mA) en een spanning van (0,5V÷4,5V), in een model. De inclinometer is ook beschikbaar in een redundante versie, (IXAR): alle elektronische onderdelen zijn dubbel uitgevoerd voor situaties waar een hoge betrouwbaarheid gewenst is. Dat wil zeggen 2 aparte printplaten met onafhankelijke circuits, componenten (snelheidsmeter, signaalconditionering, stroomtoevoer, microcontroller, output interface enz. enz. ) tevens zijn de stroom en signaalkabels geïnstalleerd in dezelfde bundel. Perfect voor veiligheidstoepassingen volgens UNI EN ISO 13849 normen.

IXB en IXC modellen zijn uitgerust met CANopen interface en komen overeen met DS301 en DS410 profielen. IXB is het high-performance model. Het biedt een programmeerbare enkel-as en dubbelassige uitvoering, gecombineerd met een hoge resolutie tot aan 0,001° en een hoge nauwkeurigheid tot aan ±0,05°. Ook het IXC model is beschikbaar in zowel een enkel-as (IXC1) als een dubbelassige  (IXC2) versie, met een lagere nauwkeurigheid (0,2°) in het zelfde resolutiebereik. CANopen modellen bieden de mogelijkheid om complete diagnoses, programmeerbare antitrilfuncties en een temperatuurregeling toe te voegen.

Het IXM model wordt aangeboden met een Modbus RTU (RS-485) interface. Deze is beschikbaar in zowel een enkel-as als een dubbel-as uitvoering en heeft een resolutie tot 0,01°. Kabel en M12 connector kunnen op verzoek worden meegeleverd.

Dankzij hun robuuste constructie zijn Tevel’s inclinometers bestand tegen vuil, vocht, trillingen, schokken en temperatuurschommelingen. Hierdoor zijn ze geschikt voor gebruik onder zware omstandigheden zoals bij constructievoertuigen, mobiele uitrustingen, bedrijfsvoertuigen, verreikers, kranen, graafmachines, shovels, bakwagens, vorkheftrucks, landbouw- en bosbouwmachines, installaties op zee etc. De inclinometers bieden de hoogste zekerheid en performance binnen robotica, medische apparatuur, telecommunicatie en aanverwanten.