TEVEL introduceert CB62 encoder voor direct-drive motoren

TEVEL presenteert de CB62 encoder, ontworpen voor het verhogen van de efficiency van moderne direct-drive motors door te zorgen voor een accurate en betrouwbare positie en snelheidsfeedback. Taps toelopende volle as en flens maken montage eenvoudig en veilig. Zowel in absolute als incrementele uitvoeringen verkrijgbaar.

 TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe encoders.

De CB62 is een roterende encoder ontworpen voor nauwkeurige en betrouwbare positie en snelheid feedback op moderne direct-drive motoren. De CB62 encoder heeft een ruimtebesparende behuizing en is uitgevoerd met een RND 10 mm, taps toelopende volle as. Ideaal voor hoge-precisie directe koppeling in beperkte ruimtes. Verder garandeert een absoluut terugslag-vrij en Torsie stijf geheel voor een verhoogde kwaliteit. Bovendien maakt de flens montage zeer eenvoudig en functioneel. CB62 is zowel in absolute als in incrementele uitvoeringen verkrijgbaar.

De Incrementele CB62 encoder levert een sinus-cosinus signaal 2048 pulsen per omwenteling met inverse signalen en Index signaal eenmaal per omwenteling (AB0, /AB0) voor snelheid feedback. Verder biedt de  encoder positie-informatie (CD signalen) om de rotor te controleren. De absolute CB62 encoder levert een singleturn resolutie van 21 bits en een volledig digitale BISS C-mode interface,  daarnaast ook een 1Vpp incrementeel signaal voor het meten van de absolute positie van de rotor en snelheid feedback.

De CB62 encoder is ook verkrijgbaar met een holle as (blind) 12.7 mm en 15 mm,  en allerlei montage mogelijkheden.