Rechtgeleidingen

Binnen de categorie aandrijving adviseert en levert TEVEL rechtgeleidingen van CPC Europa GmbH. De ARC, HRC en ERC standaard-rechtgeleidingen zijn verkrijgbaar in alle gangbare formaten, van bouwgrootte 15 t/m 55. De afmetingen en montage gaten zijn gestandaardiseerd, en daarmee uitwisselbaar met alle andere merken.

CPC is vooral sterk in miniatuur rechtgeleidingen (MR), waarbij alle modellen uitgevoerd zijn in roestvast staal. En daarmee zijn ze uitermate geschikt voor food-applicaties. De MR-rechtgeleiding is verkrijgbaar in bouwgroottes van 3 t/m 15.

Miniatuur rechtgeleiding catalogus

Partner CPC Europa GmbH

CPC staat voor mechatronica in Lineair Motion Technology. De rechtgeleidingen zijn high precision producten die worden toegepast in een grote variëteit aan industriële applicaties. Nauwkeurige rechtlijnige bewegingen worden veel toegepast in high tech machinebouw.

 

Lineair geleidingen catalogus

Sterker en stijver

De rechtgeleidingen van CPC maken gebruik van vier rijen circulerende stalen kogels. De kogels zijn gerangschikt in een O-vorm, waar bijna alle aanbieders een X-vorm toepassen. De kogels zijn onder een hoek van 45° met het loopvlak geplaatst, zodat ze grote krachten en torsiemomenten kunnen opvangen. Bovendien gebruikt CPC meer en grotere kogels, zodat de rechtgeleidingen bij dezelfde afmetingen 10% tot 30% zwaarder te belasten zijn.

 

Meer weten?

Hans Blauw

Senior account manager
026 - 303 0060 h.blauw@tevel.nl

Wilbert Coenen

Account manager
026 - 303 0060 w.coenen@tevel.nl

Bekijk andere aandrijfoplossingen