Stappenmotor

Zodra er iets binnen een geautomatiseerd (machine-)systeem moet bewegen, kan bij uitstek beroep gedaan worden op Colibri stappenmotor units van Gunda Automation GmbH! Dankzij de in de stappenmotor geïntegreerde autonome intelligentie wordt de centrale besturingseenheid van een machine ‘ontzorgd’.

Voor de klant betekent dit extra gemak bij het integreren van de aandrijving in het machineontwerp en een snelle installatie.

De motoren kenmerken zich door een snelheidsafhankelijke stapgroottespanning met een stroombegrensde eindtrap en draaibewaking.

De compacte eenheden MiniPack, FlatPack, AdPac, Step 1, Step 2, Step 3 en Powerstep maken inbouw op verschillende manieren mogelijk.

De motoren zijn leverbaar met diverse software varianten zoals geheugenplaatskeuze, geheugenplaatsafloop, drukmerker-software. Ze zijn daardoor integreerbaar in diverse systemen.

Aansturing kan gebeuren door middel van digitale I/O, Device-Net, Profibus-DP, Interbus, CANopen, RS485, en puls, richting en frequentie.

Partner Gunda Automation GmbH

Centraal bij het Duitse bedrijf Gunda staat de focus op een compacte bouwwijze, innovatieve oplossingen en technieken die gericht zijn op de toekomst.
Dat betekent dat de automatiseringsoplossingen met stappenmotoren bij Gunda compact zijn en uitgevoerd met een eenvoudige bediening. Daarbij is aandacht besteed aan een laag energieverbruik en de mogelijkheid om de stappenmotoren te kunnen toepassen in uiteenlopende applicaties.

Meer weten?

Hans Blauw

Senior account manager
026 - 303 0060 h.blauw@tevel.nl

Wilbert Coenen

Account manager
026 - 303 0060 w.coenen@tevel.nl

Bekijk andere aandrijf oplossingen