Lineair Units

TEVEL adviseert en levert lineaire units, en past deze zelf ook volop toe in haar module-oplossingen. Door een goede samenwerking met haar partner UniMotion kunnen klanten rekenen op een gedegen productkennis gecombineerd met een hoge mate van praktijkervaring, TEVEL heeft een breed palet en groot assortiment aan lineair units. En waar nodig ontwikkelen en bouwen wij maatwerk oplossingen.

Lineair units met spindel

Uitgevoerd met een precisie kogelomloopspindel.
Spoed variërend van 5 mm, 10 mm, 16 mm en 20 mm.  Verkrijgbare profiel maten  65×65mm, 80×80mm, 90×40mm, 110x40mm, 145×40mm, 200x100mm (breedte X hoogte). De vorm en uitvoeringen zijn zoals bij ‘tandriem aangedreven’ units.

Lineair units met tandriem

Kenmerken zich door een hoge belastbaarheid, snelheid, nauwkeurigheid en repeteerbaarheid, waarbij een enkele of een dubbele rechtgeleiding uitgevoerd met een kogellager of een glijlager mogelijk is.

De gesloten behuizing uit hard geanodiseerd aluminium met corrosiebestendige afdekstrip is verkrijgbaar in verschillende formaten zoals 40 × 40, 65 × 65, 80 × 80 en 110 × 110 mm (breedte x hoogte).

Lengtes tot 6000 mm zijn standaard verkrijgbaar. Langere lengtes zijn op verzoek leverbaar.

Het koppelen tot een multi-as XYZ systemen is met behulp van koppelstukken eenvoudig te realiseren.

Ook modellen met een open behuizing (low cost) voor eenvoudige applicaties zijn leverbaar. Tevens speciale Z-as uitvoeringen met een door staal versterkte polyurethanen tandriem waarbij de loopwagen vast gemonteerd is en de unit t.o.v. wagen beweegt.

Lineair Unit catalogus

 

 

 

CTL lineair unit

CTL is een lineaire unit met een geïntegreerde high-performance UNIMOTION lineaire motor. Hoge nauwkeurigheid wordt bereikt met behulp van een precisie lage ruis lineair geleidingssysteem terwijl de lineaire motor extreem hoge dynamische bewegingen mogelijk maakt. Snelheden tot 5 m/s zijn te bereiken en bieden de hoogste acceleratie van alle lineaire eenheden van UniMotion.

Door de lineaire motoraandrijving zijn de CTL lineaire eenheden spelingsvrij en de lineaire CTL-eenheden bieden een reeks verschillende ingebouwde incrementele en absolute meetsystemen.

Als optie kan een standaard kabelrups aan de unit worden toegevoegd. De standaard kabelrups is specifiek geschikt om in zeer dynamische toestand te werken en geluidsarme toepassingen dankzij een speciaal linkontwerp. Een corrosiebestendige beschermstrip beschermt de binnenkant van het apparaat tegen omgevingsinvloeden zoals vuil of deeltjes. De innovatieve spanoplossing biedt perfecte uitlijning van de beschermkap, zelfs bij lange slagen en hoge versnellingen.

De geanodiseerde aluminium profielbehuizing heeft zijsleuven voor de klemarmaturen en de magnetische veldsensoren. Een centrale smeerpoort aan beide zijden van de slede maakt eenvoudige reiniging mogelijk en zorgt voor eenvoudig onderhoud.

De aluminium profielen zijn geproduceerd volgens de EN 12020-2 norm.

CTL lineaire encoder brochure

MGBS en MGTB Mini Lineair Units

De MGBS is een kogelomloop-spindel aangedreven mini lineaire eenheid waarbij de roterende beweging (rotatie) van de aandrijfas wordt omgezet in de lineaire beweging (translatie) van de wagen met een hoge mechanische efficiëntie en lage interne wrijving. Hoogwaardige functies zoals hoge snelheid, goede positioneringsnauwkeurigheid en hoge herhaalbaarheid worden gegarandeerd

Compacte afmetingen en optimaal geselecteerde motorcombinaties bestrijken een breed scala aan toepassingen. De aluminium profielbehuizing bevat zijsleuven voor klemarmaturen en sleuven voor de magnetische veldsensoren.

Mini lineaire eenheden MGBS kan eenvoudig worden gemonteerd in een meerassig systeem met andere MGBS of MGTB lineaire eenheden en / of mini elektrische cilinders MCE of mini elektrische schuifregelaars MSCE. Uitstekende prijs-prestatieverhouding en een snelle levertijd, dankzij standaard lengtes, zijn verzekerd. De aluminium profielen zijn vervaardigd volgens de EN 12020-2 norm.

Omgevingstemperatuur                                    0 °C ~ +50 °C

Omgevingstemperatuur zonder motor          0 °C ~ +60 °C

Beschermingsklasse                                           IP40

Taakcyclus                                                           100 %

Onderhoud                                                          Life-time pre-lubricated

MGBS en MGTB Mini Lineair Units catalogus

 

 

 

 

Meer weten?

Hans Blauw

Senior account manager
026 - 303 0060 h.blauw@tevel.nl

Wilbert Coenen

Account manager
026 - 303 0060 w.coenen@tevel.nl

Voor andere Lineair oplossingen