Confocale point sensoren

Een polychromatische lichtbron verlicht het oppervlak van het object in kwestie. Dit licht wordt op verschillende afstanden gericht, afhankelijk van de golflengte en alleen het licht van een zeer smal golflengtebereik wordt gericht op het te meten oppervlak, waarbij het resterende licht concentrisch rond dit scherpstelpunt op een groter gebied wordt verdeeld. Door de golflengte van het gefocuste licht te bepalen, dat wordt teruggekaatst in het optische systeem, zijn zeer nauwkeurige afstandsmetingen mogelijk bij maximaal 70 kHz en in nanometerresolutie. De afstand wordt chromatisch gecodeerd in het meetbereik en de optische probe, die door een optische vezel met de sensoreenheid is verbonden, bepaalt het meetbereik of de scherptediepte van het spectrum.

Het hoge numerieke diafragma van de probes en het dynamisch bereik van de sensor zorgen ervoor dat bijna alle materialen kunnen worden gemeten. Deze meettechnologie is in alle omgevingen veel betrouwbaarder dan gangbare laser gebaseerde triangulatiemethoden.

Voordelen van chromatische confocale sensoren

  • Snelle inline inspecties tot 70 kHz
  • Passieve optische probe – compact en passief, geen slijtage
  • Chromatische dieptescanning zonder bewegende delen
  • Meting mogelijk op elk soort materiaal – absorberend of gekleurd, diffuus of reflecterend, ruw of gepolijst
  • Schaduweffecten vermeden
  • Zeer hoge hellings-acceptatie en hoog numeriek diafragma: tot 45° op reflecterende oppervlakken en >80° op diffusieve oppervlakken
  • Extreem hoge Z-as resolutie en nauwkeurigheid

CHRocodile Mini

De CHRocodile Mini confocale sensor biedt grote flexibiliteit in een kleine ruimte en is ideaal voor nauwkeurige en stabiele dikte- en afstandsmetingen op elk soort materiaal.

CHRocodile Mini catalogus

CHRocodile C

De ultracompacte CHRocodile C is het ideale apparaat voor zeer nauwkeurige afstands- en diktemetingen. De combinatie van opto-elektronische en optische probe in één behuizing bespaart niet alleen ruimte, maar biedt ook veel waar voor uw geld. CHRocodile C is het alternatief voor klassieke lasertriangulatiesensoren.

Synchronisatie met externe apparaten triggeringang, synchronisatie-uitvoer, met uitbreidingsbox 3 encoderingangen mogelijk

CHRocodile C catalogus

CHRocodile 2S, 2SE en 2S HS

CHRocodile-sensoren zijn te gebruiken in verschillende industriële toepassingen zoals, optische dikte- en optische afstandsmetingen. LEDs met hoge intensiteit, zeer gevoelige detectoren en snelle elektronica in combinatie met een snelle Ethernet-verbinding, maakt de CHRocodile 2 S-serie meetsnelheden tot 66 kHz mogelijk.

Synchronisatie met externe apparaten is mogelijk met triggeringang, synchronisatie-uitvoer of 5 encoders-invoer.

CHRocodile catalogus

Meer weten?

Hans Blauw

Senior account manager
026 - 303 0060 h.blauw@tevel.nl

Wilbert Coenen

Account manager
026 - 303 0060 w.coenen@tevel.nl

Bekijk andere sensoren