Frame en behuizing van machines

De frames die geleverd worden door Kanya kunnen niet alleen toegepast worden om personeel te beschermen, als extern onderdeel. Momenteel kunnen ze volledig verwerkt worden in het ontwerp van de machine voor een hoogwaardige gevelbekleding volledig afgestemd op de machine. Hierbij bieden de Kanya aluminium profiel modulaire constructies ideale voorwaarden en veelzijdigheid.

Modificeren

Daarnaast is het mogelijk om de standaard geanodiseerde profielen te poeder coaten tot de gewenste kleur. Dit kan in combinatie aan oppervlakte-elementen zoals, acrylglas, hout en metaal waardoor het de mogelijkheid biedt om de nadruk te leggen op het integreren van de machine en de algehele uitstraling.

 

Kanya systeem voordelen:

  • hoge beschermende functie, veiligheid en geluidsbescherming.
  • Algehele verfijnd uiterlijk (ontwerp)
  • Voldoet aan machinerichtlijnen

TEVEL heeft de beschikking over  een 13 meter lange zaagtafel, inclusief een geautomatiseerd opduw-systeem bestaande uit een UniMotion Lineair-unit. De zaaglengte wordt uitgelezen d.m.v. een 7 meter lange magneetmeetband met lineair incrementeel encoder van LIKA, aangesloten op een LIKA display. Hiermee zijn we in staat om uw KANYA aluminium constructieprofiel aanvragen beter te handelen en nauwkeuriger op maat te maken. Ook beschikken wij over een ultramoderne freesbank, waardoor wij in staat zijn om uw complexe constructies efficiënt en met hoge precisie te realiseren.

ACT Machinery in Joure bijvoorbeeld maakt al diverse jaren met veel plezier gebruik van onze aluminium profielen. ACT Machinery ontwerpt en bouwt X-, Y-, Z- portaalmachines die geschikt zijn voor het plasma- en autogeen snijden en ook frezen of printen. Door het uitgekiende design en het gebruik van uitsluitend kwaliteitsonderdelen (Hypertherm, Bosch Rexroth, Atlanta, Kanya, etc) hebben de machines een hoge nauwkeurigheid, lange levensduur en hoge betrouwbaarheid. Ze zijn geheel uit aluminium vervaardigd waardoor een grote stijfheid wordt gecombineerd met een laag eigen gewicht, wat belangrijk is voor een accurate en trillingsvrije beweging.

Machine behuizing

Tegenwoordig vervullen machinebekledingen niet alleen de taak om personen te beschermen, maar zijn ze een integraal onderdeel van de machine. Voor een hoogwaardige gevelbekleding die is afgestemd op de machine, is de veelzijdigheid van de Kanya aluminium profiel modulaire constructies ideaal.

 

 

Machine afscherming 

Kunststof componenten worden toegevoegd na het spuitgietproces, de kunststof biedt een beschermd gebied rondom de machine met verschillende openings bereiken met een robuust ontwerp en dit zorgt stabiliteit. Voor andere doeleinden zoals: noise-cancelling, een geluidswerende luchtsluis voor duurtestsysteem van haakse slijpers of een lagedrukcabine voor de productie van energieopslag modules.

Meer weten?

Hans Blauw

Senior account manager
026 - 303 0060 h.blauw@tevel.nl

Wilbert Coenen

Account manager
026 - 303 0060 w.coenen@tevel.nl